Nutriționiștii susțin că această băutură este cea mai sănătoasă din lume. Doriți să preveniți accidentul vascular cerebral și atacul de cord? Se recomandă utilizarea zilnică.

Deși ayran are gust de iaurt diluat, este bogat în nutrienți. Această băutură excepțională nu numai că protejează împotriva accidentelor vasculare cerebrale și a atacurilor de cord, dar conține și mulți nutrienți valoroși.

Ajran este considerată cea mai sănătoasă băutură din lume. Se consumă în Turcia, precum și în Balcani și Orientul Mijlociu. Se potrivește bine cu preparatele grele și grase deoarece are o structură ușoară și un gust răcoritor. În plus, poate proteja împotriva bolilor cardiovasculare.
a sapa

Ce este ajran?

Ajran, cunoscut inițial ca ayran, este o băutură tradițională turcească. Astăzi îl puteți găsi nu numai în supermarketurile bogate, ci și în magazinele de kebab. Această băutură, care are gust de chefir amestecat cu iaurt natural, este ușor sărat și acru. Cel mai adesea se bea pe vreme caldă pentru că potolește perfect setea. Nutriționiștii recomandă includerea lui Ajran în dieta ta zilnică, indiferent de anotimp.
Puteți pregăti și acasă ajran.
Ingrediente necesare:
Ingrediente necesare: 1: Ai nevoie de: 400 g iaurt grecesc gros, 2 pahare de apa minerala, optional: menta, patrunjel, sare, usturoi, mango. Pune toate ingredientele într-un bol înalt și amestecă până devine spumos. Pur și simplu turnați ajranul finit într-un pahar.

Nutriționiștii spun că este cea mai sănătoasă băutură din lume. Vrei să eviți accidentul vascular cerebral și atacul de cord? Bea-l în fiecare zi

De ce ar trebui să bei ajran?

Nutriționiștii spun că este cea mai sănătoasă băutură din lume. Vrei să eviți accidentul vascular cerebral și atacul de cord? Bea-l în fiecare zi
Ajran este o sursă scăzută de calorii de micro și macronutrienți. Conține culturi bacteriene vii care susțin microbiomul intestinal, ceea ce duce la buna funcționare a sistemului digestiv și imunitar. În plus, ajran furnizează organismului proteine, calciu, vitamine B, vitamina D și sodiu, precum și electroliți, ceea ce este deosebit de important la căldură și în timpul activității fizice intense.
În plus, ayran îmbunătățește digestia și protejează împotriva diareei și a constipației. De asemenea, are proprietăți care reduc tensiunea arterială ridicată și nivelul colesterolului rău. Din acest motiv, ajran protejează împotriva aterosclerozei și a altor boli ale sistemului vascular.
Deși este consumat în principal vara în țările arabe, consumul regulat pe tot parcursul anului poate aduce multe beneficii pentru sănătate. Datorită conținutului ridicat de vitamine și minerale, consumul zilnic de un pachet de ajran susține sistemul imunitar, nervos, osos, circulator și digestiv. În plus, această băutură lăptoasă conține doar 47 de calorii pe pahar, ceea ce o face o alegere ideală pentru persoanele care urmează o dietă săracă în calorii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *