Sfaturi și sfaturi despre cum să congelați corect fructele de sezon. Care se potrivește cel mai bine cu gheața.

Când se recoltează o mulțime de fructe și legume, ierburi sau ciuperci, cu siguranță merită să economisiți tot surplusul pentru vremuri mai rele. Una dintre cele mai sănătoase moduri de a conserva fructele este congelarea. Din fructele de sezon cehe poti adauga in gheata in principal afine, capsuni, zmeura, coacaze, agrise, mure, dar si cirese, caise, prune, mere si pere. Am pregătit pentru tine 12 sfaturi practice și sfaturi utile despre cum să congelați corect fructele.

Ce este înghețarea

Congelarea a fost folosită ca metodă tradițională de conservare a alimentelor de secole. Anterior, pentru congelare se foloseau bucăți naturale de gheață, astăzi avem congelatoare. Când temperatura scade sub minus 18 °C, are loc înghețarea completă.

Congelarea a fost folosită ca metodă tradițională de conservare a alimentelor de secole. Anterior, pentru congelare se foloseau bucăți naturale de gheață, astăzi avem congelatoare. Când temperatura scade sub minus 18 grade C, are loc înghețarea completă.

Congelarea a fost folosită ca metodă tradițională de conservare a alimentelor de secole. Anterior, pentru congelare se foloseau bucăți naturale de gheață, astăzi avem congelatoare. Când temperatura scade sub minus 18 grade C, are loc înghețarea completă.

Congelarea a fost folosită ca metodă tradițională de conservare a alimentelor de secole. Anterior, pentru congelare se foloseau bucăți naturale de gheață, astăzi avem congelatoare. Când temperatura scade sub minus 18 grade C, are loc înghețarea completă.

Ce poate fi congelat?

Congelarea este cea mai blândă modalitate de conservare a alimentelor, deoarece conținutul de vitamine, minerale și alte substanțe benefice diferă doar puțin de alimentele proaspete. Putem congela multe alimente, fructe și legume fără un conținut ridicat de apă, ierburile de bucătărie, ciupercile și tot felul de carne și produse de copt sunt cele mai potrivite.

Cât timp se păstrează alimentele în congelator

Ar trebui să mâncăm în mod optim alimente congelate în două-trei luni de la congelare, dar în general nu este recomandat să le lăsăm la congelator mai mult de un an!

Ce să nu pui la congelator

Alimentele cu un conținut ridicat de amidon (cartofi) și apă (rosii, castraveți, pepeni, salate cu frunze) sunt improprii pentru congelare, care se transformă într-o masă lichidă cu un gust și o consistență complet diferită după decongelare.

Fructele mici precum afinele, zmeura, murele, căpșunile, agrișele și coacăzele, precum și cireșele, vișinele, caisele, piersicii, nectarinele, gutuile, prunele sau merele și perele sunt cele mai potrivite pentru congelare.

Fructele mici precum afinele, zmeura, murele, căpșunile, agrișele și coacăzele, precum și cireșele, vișinele, caisele, piersicii, nectarinele, gutuile, prunele sau merele și perele sunt cele mai potrivite pentru congelare.

Dintre fructele de sezon cehe, cele mai potrivite pentru congelare sunt:

Facem conserve altfel – fără mult zahăr și fără substanțe chimice

12 sfaturi despre cum să îngheți corect fructele

Un sfat la început, nu uitați să scrieți pe pungi și borcane data înghețarii și de preferință și tipul de fructe, chiar dacă ambalajul este transparent.

  1. Utilizați întotdeauna numai fructe sănătoase, nedeteriorate, ferme, complet coapte, dar necoapte pentru congelare.
  2. Curățați fructele mici pe care le veți îngheța întregi, clătiți bine cu apă curentă și apoi lăsați-l să se usuce la aer.
  3. Apoi le puteți stropi cu zahăr granulat, ideal trestie, se recomandă aproximativ 200 g zahăr pentru 1 kg de fructe. În zahăr puteți adăuga și acid citric, aproximativ 10 g la 1 kg de fructe.
  4. Dacă vrei să ai fructe naturale, poți sări peste zahăr și acid citric.
  5. Stivuiți uniform fructele preparate pe o tavă sau tavă tapetată cu hârtie de copt și puneți-le la congelator.
  6. După câteva ore, porționați-le din tavă în pungi resigilabile potrivite pentru congelare și sigilați ermetic. Sau dacă ai acasă un aparat de etanșare cu vid, sigilează pungile cu sudură. Sau turnați fructele în recipiente de plastic resigilate.
  7. Este important, însă, ca în ambalaj să rămână cât mai puțin aer, care usucă alimentele din congelator și provoacă formarea de substanțe nocive.
  8. Curățați fructele mai mari, clătiți-le, curățați-le dacă este necesar, tăiați-le în bucăți sau felii mai mici sau sâmburele sau îndepărtați semințele și stropiți-le cu suc de lămâie proaspăt stors pentru a preveni rumenirea lor.
  9. Inainte de a le congela, poti sa se prajeasca foarte scurt merele si perele in apa clocotita acidificata cu lamaie, se scurg si se racesc imediat. De asemenea, le puteți trata cu o mână sau două de zahăr granulat. Următoarea procedură este aceeași ca pentru fructele mici.
  10. Pune doar fructele complet racite in congelator.
  11. Este o idee bună să vă pregătiți pentru congelare porțiuni care pot fi procesate ulterior deodată.
  12. Dacă trebuie să înghețați fructele în porții mici, de exemplu în băuturi, utilizați un aparat de gheață. Pune cate o bucata de fruct in fiecare compartiment (poate cu o frunza de menta sau de melisa), se acopera cu apa si se da la congelator. Apoi aruncați cubul de gheață finit în ceai sau limonadă.

Dacă trebuie să înghețați fructele în porții mici, de exemplu în băuturi, utilizați un aparat de gheață. Puneti cate o bucata de fruct in fiecare compartiment (poate cu o frunza de menta sau de melisa), acoperiti cu apa si dati la congelator. Tot ce trebuie să faci este să arunci cubul de gheață finit în ceai…

Dacă trebuie să înghețați fructele în porții mici, de exemplu în băuturi, utilizați un aparat de gheață. Puneti cate o bucata de fruct in fiecare compartiment (poate cu o frunza de menta sau de melisa), acoperiti cu apa si dati la congelator. Tot ce trebuie să faci este să arunci cubul de gheață finit în ceai…

Pulpa de fructe congelata

Ingrediente

  • 800 g de fructe
  • lapte matern 80 g cukru
  • aproximativ 40 ml de apă
  • suc de lamaie dupa gust

Pregătirea

Fructele curatate si tocate se fac piure cu un blender de mana cu apa si zahar, se gusta si se adauga zeama de lamaie, zaharul si apa dupa gust. Se toarnă amestecul în borcane și se îngheață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *