Utilizarea versatilă a sucului tău preferat: este potrivit ca îngrășământ, ajută și la insectele enervante

Berea este o băutură alcoolică foarte populară și des consumată în regiunea noastră. Cu greu cunoaștem pe cineva căruia nu i-ar plăcea o halbă bine udată în zilele toride de vară. Cu toate acestea, dacă te lupți cu berea neterminată, care de obicei ajunge în chiuvetă, avem câteva sfaturi pentru tine despre cum să folosești eficient aceste resturi.

Îngrășământ eficient

Puteți folosi berea uzată ca îngrășământ nutritiv pentru plantele cu flori în interior, dar și în exterior. Seva aurie conține nutrienți de bază care sunt importanți pentru plante – pe lângă minerale precum potasiu, magneziu, azot și sodiu, conține și vitamine din grupa B și carbohidrați, care dau literalmente energie plantelor.

Ajutor pentru un gazon urât

Dacă gazonul este plin de pete maro și prezintă semne de uscare, încercați să îl salvați cu bere. Acest stimulator de viață literalmente „pune iarba pe picioare”. Tot ce trebuie să faceți este să turnați berea într-o sticlă cu pulverizator și să pulverizați zonele deteriorate cu ea. După aceea, este suficientă doar o irigare clasică cu apă.

În plus, acest sfat te poate ajuta să elimini bolile fungice și dăunătorii, care au și un efect negativ asupra aspectului gazonului tău.

Activator pentru compost

Puteți merge și la compost cu resturile. Berea este un ingredient excelent care doar îl va aduce beneficii. Conține mulți nutrienți grozavi care vor îmbunătăți calitatea compostului. De asemenea, acționează ca un amplificator pentru maturarea sa, ceea ce accelerează procesul de degradare a componentelor individuale din compost.

Lupta împotriva melcilor

Ai o grădină plină de dăunători? Să știți că nu pot rezista berii! Dacă melcii vă distrug culturile, pregătiți-le o capcană de bere. Este suficient dacă îngropați seara o cană de plastic în pământ lângă plantă, lăsând-o să iasă puțin din sol. Apoi îl umpli cam la jumătate cu bere – melcii intră în el și se îneacă. Aruncați dăunătorii colectați împreună cu berea și schimbați conținutul paharului după cum este necesar.

Gata cu insectele enervante

Daca si pe tine te deranjeaza insectele neplacute in timp ce stai seara pe terasa, ajuta-te cu o bere. Pregătește un recipient cu bere pe masa la care stai. Închideți recipientul cu, de exemplu, folie de aluminiu și faceți în el mai multe găuri cu o furculiță sau un cuțit, în funcție de ce insecte doriți să eliberați. Creaturile zburătoare sunt atrase de mirosul de bere, se urcă în pahar, dar nu vor avea ocazia să plece.

Instrumente ca noi

Berea uzată va ajuta și la curățarea uneltelor de grădină ruginite sau murdare. Pulverizați uneltele deteriorate cu el, lăsați-l să acționeze aproximativ o jumătate de oră și ștergeți stratul cu o cârpă. Îl poți folosi și local – doar pune puțină bere pe burete și treci peste zona contaminată. Un sfat grozav este, de asemenea, să turnați peste șuruburi și piulițe ruginite, care tind să se slăbească din cauza influenței berii.

Oferă mobilierului o nouă șansă

Berea vă va ajuta, de asemenea, să reînvie piese vechi de mobilier din lemn. Tot ce trebuie să faceți este să înmuiați o cârpă moale în bere și să o lustruiți ușor. După ce ați absorbit lichidul auriu, este suficient să ștergeți mobila cu o cârpă uscată și, dacă este necesar, să o tratați cu ceară de lemn.

Pur și simplu aparțin împreună

Grătarul de vară și o bere bine răcită sunt pur și simplu împreună. Pe langa faptul ca il poti savura ca gustare in timpul procesului de preparare a bunatatilor, incearca sa il folosesti si in bucatarie. Berea ajută la înmuierea cărnii, așa că încercați să o adăugați și la marinată. Atunci nu ai nevoie decât de condimentele tale preferate pentru gust și după câteva ore (ideal peste noapte) te vei bucura de cea mai fragedă carne la grătar pe care ai gustat-o ​​vreodată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *