Acest suc va proteja inima și va scădea tensiunea arterială – un pahar pe zi este suficient. Conține vitamina A și calciu

Oamenii de știință au numit cele mai utile suc pentru funcționarea sistemului cardiovascular.

Ei au raportat că consumul regulat de suc de roșii poate scădea tensiunea arterială și poate reduce semnificativ riscul de a dezvolta boli cardiovasculare.

Cercetătorii de la Universitatea Medicală și Stomatologică din Tokyo au efectuat un experiment cu voluntari cărora li sa administrat în mod regulat suc de roșii fără sare timp de un an. Acest lucru a fost raportat de Medical News Today.

La studiu au participat aproximativ 500 de persoane, iar în aproape toate, testele au arătat o scădere semnificativă a tensiunii arteriale și o reducere a lipoproteinelor cu densitate scăzută (colesterolul rău).

Efectul rezultat a fost observat în mod egal atât la bărbați, cât și la femei. În plus, grupul de voluntari a inclus persoane de diferite grupe de vârstă, dar toți au prezentat îmbunătățiri ale stării lor fizice generale.

După cum explică oamenii de știință, roșiile conțin un număr mare de componente bioactive, cum ar fi carotenoidele, vitamina A, calciul și acidul gama-aminobutiric.

Principala cauză a bolilor cardiovasculare este ateroscleroza – apare atunci când se formează o placă în interiorul unui vas. În timp, începe să distrugă pereții vasului. Plăcile sunt de obicei cauzate de hipertensiune arterială, diabet zaharat sau colesterol crescut în sânge.

Pentru a normaliza sănătatea și a reduce semnificativ riscul de a dezvolta aceste boli, conform oamenilor de știință, este suficient să bei cel puțin 200 de grame de suc de roșii pe zi.
Materialul are doar scop informativ. Înainte de a lua o decizie, consultați un specialist.

Acest suc va proteja inima și va scădea tensiunea arterială - un pahar pe zi este suficient. Conține vitamina A și calciu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *