Un mod neobișnuit de a reduce riscul de diabet a fost numit

Dormitul cu o mască pe ochi normalizează ritmurile circadiene, scăzând astfel nivelul zahărului din sânge și prevenind dezvoltarea diabetului.

Medicul britanic Rob Galloway, specialist în urgențe la Brighton and Sussex Medical School, a vorbit despre acest lucru.

Medicul a precizat că masca de somn previne efectele luminii inutile pe timp de noapte asupra organelor vederii. Faptul este că prea multă lumină noaptea provoacă perturbări ale ritmurilor circadiene naturale ale unei persoane, ceea ce afectează negativ metabolismul și crește riscul de exces de greutate și de dezvoltare a diabetului.

Oamenii de știință de la Universitatea Flinders din Australia au ajuns la aceste concluzii. Ei au realizat un studiu care a implicat 84 de mii de voluntari. Participanții au primit monitoare portabile pentru a evalua cantitatea de lumină la care au fost expuși noaptea pe parcursul unei săptămâni. Datele obținute au fost comparate cu informațiile privind incidența diabetului de tip 2 în următorii opt ani de urmărire.

Rezultatele au arătat că dormitul cu iluminarea camerei cu 20% mai mare decât în ​​mod normal a crescut riscul de a dezvolta diabet cu 29%. O creștere a expunerii la lumină de 20-40% a corelat cu o creștere cu 39% a probabilității acestei boli.

Potrivit dr. Galloway, o noapte slabă de odihnă într-o cameră luminoasă poate afecta sensibilitatea la insulină sau răspunsul celulelor la hormon. Eșecurile în reglarea insulinei în organism duc la o creștere a concentrației de zahăr din sânge, care, la rândul său, provoacă diabet. În plus, somnul slab crește nivelul hormonului grelină, care stimulează apetitul și îi determină pe oameni să mănânce în exces și să abuzeze de alimente grase și zaharoase.

Materialul are doar scop informativ. Înainte de a lua o decizie, consultați un specialist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *