Această super legumă va curăța ficatul și va ameliora reumatismul

Această super legumă va curăța ficatul și va ameliora reumatismul: despre ce vorbim?

Care sunt proprietățile benefice ale ridichei negre?

Un cunoscut herborist a spus că ridichea neagră conține și glucobrazicină, sinigrina și glucorafinină (compuși cu sulf), ulei esențial, metil mercaptan, antocianine, fitosteroli (brasicasterol, beta-sitosterol), 8 mg de A, D, E și grupa B, precum și potasiu (aprox. 1000-1200 mg), iod, fier, cupru, zinc, mangan, fosfor, calciu, magneziu, sodiu.

La ce ajută sucul de ridiche neagră?

Consumul de suc de nap negru și extracte de ridiche neagră dezinfectează sistemul digestiv. Sucul crește producția de suc gastric, stimulează digestia, accelerează metabolismul și are, de asemenea, un efect coleretic și antispastic. Datorită acestui fapt, gazele trec mai ușor, scapă de flatulență și ameliorează durerile de stomac.

Sucul ajută, de asemenea, la combaterea infecțiilor bacteriene și parazitare, curăță organismul de toxine și produse metabolice inutile.

Sucul și extractele de ridiche neagră sunt folosite în multe produse cosmetice pentru îngrijirea părului, cum ar fi șampoanele și balsamurile cu nap negru, loțiunile și fiolele. Întăresc foliculii de păr, previn căderea părului, hrănesc scalpul și stimulează creșterea. Puteți face singur o loțiune de păr de casă din napi negri.

Pur și simplu se rade ridichea și se extrage sucul storcându-l prin pânză. Frecați sucul în scalp. Păstrați-l aproximativ 3 ore, apoi spălați-vă părul. Folosește loțiunea de 2-3 ori pe săptămână timp de cel puțin o lună pentru a-ți întări părul și a vedea rezultate.

De asemenea, puteți folosi suc de ridiche neagră pentru a spăla pielea acneică și seboreică. Inhiba secretia de sebum, reduce stralucirea pielii si are efect bactericid, reducand aspectul petelor si acneei. Hrănește și hidratează pielea și, de asemenea, îi luminează și uniformizează culoarea, stimulează circulația sângelui în piele și promovează vindecarea rănilor.

Un simplu remediu digestiv natural care curata si ficatul si curata organismul este ridichea cu ulei de masline. Pur și simplu radeți napii negri și adăugați o cantitate mică de ulei de măsline extravirgin de bună calitate, nu foarte rafinat, care este tulbure și verde. Acest produs are proprietăți coleretice și ajută la eliminarea depunerilor mici din căile biliare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *