Care este cea mai sanatoasa gem?

Dulceata de coacaze

Dulceata de coacaze este considerata una dintre cele mai sanatoase. Toată lumea cunoaște proprietățile vindecătoare ale acestei fructe de pădure. Coacăzul negru conține o cantitate imensă de vitamina C și este, de asemenea, bogat în fitonicide, principalii inamici ai gripei. Nu este fiert, ci dulceata cruda care este mai utila – retine mai multe vitamine.

Dulceata de rowan

Dulceața de rowan este un ajutor excelent în lupta împotriva stresului și a insomniei. Este foarte util pentru sistemul nervos. Dulceața de boabe de rowan scade și tensiunea arterială, calmează sistemul nervos și îmbunătățește performanța.

Dulceata de prune

O doză mare de vitamina P este principalul beneficiu al gemului de prune. Dulceata de prune intareste peretii vaselor de sange si reduce riscul bolilor cardiovasculare.

Dulceata de zmeura

În lupta împotriva răcelilor, a durerilor de gât și a temperaturilor ridicate, dulceața de zmeură este indispensabilă. Pentru laringită, faringită și alte boli ale gâtului, este util să mănânci gem fiartă, iar pentru simptomele ARVI și tuse, este mai bine să adăugați dulceață crudă la ceai.

Dulceata de conuri de brad

Gemul de conuri de brad nu este foarte popular, dar este o adevărată bombă cu vitamine. Este renumit pentru proprietățile sale antibacteriene și este, de asemenea, foarte benefic pentru inimă și vasele de sânge.

Dulceata de trandafiri

O dulceață de trandafiri neobișnuită și foarte gustoasă este foarte benefică pentru stomac: îmbunătățește digestia, reduce riscul de apariție a ulcerului și normalizează metabolismul. Uleiurile esențiale din compoziția sa luptă împotriva bacteriilor și calmează sistemul nervos. Această dulceață va reține mai multe vitamine dacă nu fierbeți petalele de trandafir, ci pur și simplu le acoperiți cu zahăr.

Dulceata de cirese

Medicii au dovedit că dulceața de cireșe este extrem de benefică pentru oase și articulații, întărește vasele de sânge și reduce tensiunea arterială. Cireșele sunt, de asemenea, bogate în vitamine și acizi, care sunt esențiali pentru răceli.

Dulceata de mere

Dulceața sau dulceața de mere este bogată în pectină, o substanță care este incredibil de benefică pentru inimă și, de asemenea, elimină colesterolul și metalele grele din organism. Este cunoscut faptul că merele sunt bogate în fier și potasiu, care sunt, de asemenea, bune pentru inimă.

Materialul are doar scop informativ. Înainte de a lua o decizie, consultați un specialist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *