Ce să mănânci toamna – recomandări de la nutriționiști

Mâncatul sezonier are nenumărate beneficii – preț, gust și textură – și plăcerea prospețimii. Acest lucru vă poate asigura că mâncați mai multe alimente întregi, neprocesate. Nutriționiștii au numit super-alimente de toamnă cu care te poți răsfăța în septembrie.

Se crede că cele mai benefice alimente pentru o persoană sunt cele care cresc în locul în care locuiește. Dieteticienii și experții în nutriție adoră alimentele de sezon, deoarece oferă o varietate de nutrienți pentru corpul nostru. Și, desigur, produsele de sezon sunt cele mai proaspete. Iată câteva dintre cele mai bune superalimente de toamnă pe care le poți completa pe tot parcursul sezonului pentru a-ți stimula sănătatea și bunăstarea. Real Simple scrie despre asta.

Dovleac

Dovleacul este unul dintre cele mai bune superalimente ale sezonului de toamnă. „Mulți oameni uită că dovleacul este de fapt un dovleac și este incredibil de bogat în nutrienți”, spune nutriționistul Kristen Lorenz. „Dovleacul este plin de antioxidanți care susțin imunitatea, cum ar fi vitamina A și vitamina C. Cu toate acestea, conține cea mai mare cantitate de vitamina A: doar o jumătate de cană de piure de dovleac conține 104% din valoarea zilnică recomandată pentru un adult. Este excelent pentru susținere. imunitatea și combaterea infecțiilor”.

seminte de dovleac

„Pupa de dovleac nu este singurul lucru care te menține sănătos când vine vorba de popularul dovleac de toamnă”, spune Lorenz. Doar o uncie de semințe de dovleac asigură 25% din aportul zilnic recomandat de zinc, un mineral important pentru vindecare și reparare. Semințele de dovleac sunt, de asemenea, o sursă bună de fier. Un adult poate obține aproape 15% din valoarea zilnică dintr-un sfert de cană. Semințele de dovleac sunt, de asemenea, o sursă excelentă de fibre, precum și de acizi grași omega-3 pentru a susține sănătatea intestinului și a inimii.”

Merele

Fiecare mar contine aproximativ 5 grame de fibre, 20% din aportul zilnic recomandat de fibre, plus vitamina C si potasiu. „Merele sunt ușor de împachetat și luat cu tine”, spune Sue A. James. „Mănâncă-le cu unt de nuci sau iaurt pentru a-ți crește nivelul de proteine.”

varză de Bruxelles

Varza de Bruxelles, recoltată toamna, este o legumă cruciferă din aceeași familie cu conopida și broccoli. „Conțin un compus natural din plante numit sulforafan”, spune nutriționistul Jennifer House. „Este un fitochimic care are efecte neuroprotective și anticancerigene asupra sănătății. Cele 0,7 grame de fibre din varza de Bruxelles ne pot ajuta să ne atingem obiectivul zilnic de fibre: 25 de grame pe zi”. zi pentru femei și 38 de grame pe zi pentru bărbați. Pe lângă îmbunătățirea sănătății intestinale, aportul ridicat de fibre poate, de asemenea, să scadă colesterolul din sânge și să protejeze împotriva dezvoltării cancerului de colon și a diabetului de tip 2.”

Rodie

Rodia este un superaliment care se consumă cel mai bine atunci când este în sezon.

„Rodiile sunt bogate în antioxidanți, fibre prebiotice, polifenoli și vitamina C. Acest lucru face din rodii un aliment ideal pentru sezonul de răceală și gripă, deoarece întăresc imunitatea și adaugă un strop de culoare oricărui fel de mâncare. Rodiile sunt, de asemenea, un superaliment pentru sănătatea inimii. , așa cum par, protejează colesterolul de oxidare și de formarea plăcii în artere”, spune nutriționistul Stephanie Crabtree.

Acest material are doar scop informativ și nu conține sfaturi care vă pot afecta sănătatea. Dacă aveți probleme, contactați un specialist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *