Cum să construiești masa musculară – cele mai bune alimente pentru un corp rupt

Dacă scopul tău nu este doar pierderea în greutate, ci un corp frumos, sculptat, atunci nu te poți lipsi de o sală de sport. Dar chiar și aici, alimentația joacă un rol cheie, deoarece creșterea musculară necesită nutrienții potriviți.

Daca vrei sa castigi masa musculara fara sa te ingrasi, ar trebui sa adaugi in dieta ta anumite alimente care sunt bogate in proteine ​​si grasimi sanatoase. Acestea vor ajuta la menținerea unui nivel constant de energie și vor promova creșterea și recuperarea musculară.

ouă

Conținând toți cei 9 aminoacizi esențiali – blocurile de bază ale proteinelor – ouăle sunt o necesitate dacă doriți să câștigați masa musculară. De asemenea, conțin grăsimi sănătoase care ajută organismul să se repare în mod corespunzător și să construiască mușchi.

Quinoa

Quinoa este un cereal fără gluten care conține proteine ​​complete, precum și alți nutrienți esențiali, cum ar fi fibre, magneziu și antioxidanți. Quinoa are un indice glicemic scăzut, astfel încât ajută la prevenirea creșterii glicemiei.

Fasole

O sursă excelentă de proteine ​​din plante, fasolea conține, de asemenea, fibre și alți nutrienți esențiali, cum ar fi vitamina B, fier și magneziu, care favorizează creșterea musculară.

iaurt grecesc

Acest iaurt este, de asemenea, o sursă completă de proteine, deoarece conține toți cei 9 aminoacizi esențiali. Se digeră lent, oferind mușchilor tăi un aport constant de aminoacizi pe tot parcursul zilei.

Soia

Aceste fasole conțin proteine ​​vegetale, oferind toți cei 9 aminoacizi necesari creșterii musculare. Doar 100 de grame de soia vă pot oferi 36 de grame de proteine, care vă vor ajuta să vă mențineți sănătatea și starea fizică.

Carne slabă

Pieptul de pui, somonul și curcanul sunt surse excelente de proteine ​​slabe. Ele pot furniza organismului aminoacizii de care are nevoie pentru a construi masa musculară și a repara mușchii.

Somon

Bogat în acizi grași omega-3 și proteine, somonul nu numai că susține creșterea musculară, dar ajută și la reducerea inflamației, îmbunătățind rata de recuperare după antrenament. În plus, conține vitamina B, care ajută la transformarea alimentelor în energie.

Acest material are doar scop informativ și nu conține sfaturi care vă pot afecta sănătatea. Dacă aveți probleme, contactați un specialist

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *