A fost dezvăluită o metodă de fierbere a ouălor în care coaja cade literalmente de la sine

Toată lumea poate fierbe ouăle. Procedura este atât de simplă încât chiar și un copil de zece ani o poate face.

Dar atunci când fierbeți ouăle, trebuie luate în considerare nuanțe importante. Prima este procesarea. Experții sunt unanimi în a cere spălarea ouălor înainte de a intra în tigaie.

A doua regulă importantă este temperatura. Ouăle de la frigider nu trebuie puse imediat în apă clocotită. Este mai bine să le țineți timp de 30-60 de minute la temperatura camerei pentru a preveni crăparea lor.

Dacă nu aveți timp să așteptați, puteți turna apă caldă în tigaie și imediat pune recipientul pe foc, punând ouăle în el.

Un alt truc binecunoscut pentru menținerea integrității cochiliei este adăugarea de sare în apă. Acest lucru ar trebui făcut cu o linguriță de sare pe litru de lichid.

Timpul de gătire determină ce fel de gălbenuș veți obține. Există mai multe opțiuni:

– 3 minute in apa clocotita – galbenusul va curge. Acesta este un ou fiert moale;

– 5-6 minute in apa clocotita – vei primi un ou intr-o punga;

– 10-12 minute in apa clocotita – ou fiert tare.

Nu cel mai plăcut moment este curățarea ouălor. Se întâmplă că acest lucru este extrem de greu de făcut. Gospodinele cu experiență folosesc de mult un secret, după care coaja cade literalmente de la sine.

Puteți adăuga o jumătate de lingură de oțet alb în apa de gătit. Când ouăle sunt gata, ar trebui să le scoateți rapid din apa clocotită punându-le în apă cu gheață.

Pentru a face acest lucru, puteți folosi un recipient pregătit anterior cu lichid rece, în care au fost așezate cuburi de gheață din congelator. Se acoperă cratita cu ouă fierte cu un capac și se agită energic de câteva ori.

După această procedură, curățarea ouălor este ușoară și rapidă, iar albușurile vor fi perfect uniforme și netede.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *