Cinci motive pentru care ar trebui să bei ceai magic din plante în fiecare zi

Istoria ceaiului datează de mii de ani, iar în acest timp a reușit să cucerească inimile a sute de milioane de oameni din întreaga lume. Datorită efectului său revigorant și gustului plăcut, ceaiul a devenit una dintre cele mai populare băuturi.

Este bogat în antioxidanți, care ajută la protejarea celulelor organismului de deteriorare și la încetinirea procesului de îmbătrânire. Unele tipuri de ceai ajută la îmbunătățirea digestiei și a metabolismului.

O serie de studii indică faptul că consumul regulat de ceai ajută la întărirea sistemului imunitar și la creșterea rezistenței organismului la infecții, iar unele tipuri de băuturi au un efect calmant și ajută la combaterea stresului.

Pentru a beneficia la maximum de ceai și pentru a evita consecințele negative, se recomandă să respectați anumite reguli.

„Poți bea 2-3 căni pe zi. Nu trebuie să adăugați zahăr în băutură; nu este doar dăunător, ci și reduce proprietățile benefice ale ceaiului. Este mai bine să nu bei băutura pe stomacul gol. Acest lucru poate irita membrana mucoasă”, a declarat medicul generalist într-un interviu acordat portalului

Expertul a recomandat să bei ceai de mentă. Dar înainte de a-l folosi, este mai bine să vă consultați cu medicul dumneavoastră dacă o persoană are vreo boală cronică.

Mulți oameni cultivă mentă în grădinile lor. În zona de mijloc, primele frunze de la plantă sunt rupte deja în aprilie, iar menta poate fi plăcută până la jumătatea lunii octombrie. În climă caldă crește aproape tot timpul anului. Unul dintre avantajele neîndoielnice ale acestei plante magice este că poate fi recoltată pentru iarnă prin uscarea frunzelor.

„Mentolul găsit în mentă are un efect relaxant, ajutând la ameliorarea stresului, a anxietății și la îmbunătățirea somnului. Ceaiul de mentă ajută, de asemenea, la îmbunătățirea digestiei, reduce balonarea și crampele. Este util în special pentru tulburările de stomac”, a explicat medicul.

Avantajele indubitabile ale consumului de ceai de menta includ si capacitatea acestuia de a calma durerile de cap. Mentolul are un efect vasodilatator, care ajută la migrene.

Menta conține vitamine și antioxidanți care întăresc sistemul imunitar și cresc rezistența organismului la diferite boli.

Puteți folosi fie frunze de mentă proaspete, fie uscate pentru a face ceai de mentă. 1-2 lingurițe de mentă uscată sau câteva frunze proaspete trebuie turnate într-un pahar cu apă clocotită. Se lasă să se infuzeze 5-10 minute, apoi se strecoară și se bea băutura caldă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *