Știu o rețetă de castraveți rapid ușor sărați: dimineața i-ați cumpărat proaspeți de la piață, iar seara îi puteți servi pe masă.
Dar înainte de asta, vă voi împărtăși experiența mea, astfel încât să puteți obține prima dată castraveți ușor sărați.
4 sfaturi pentru a face castraveți delicioși și crocanți ușor sărați
Castraveți. Primul și cel mai important lucru este, desigur, alegerea corectă a castraveților. Cei mai buni castraveți sunt din grădină, de casă, dar nu cornișii. În orice caz, alegeți castraveți de mărime medie, tineri și proaspeți. Dacă castravetele a fost lăsat puțin la soare și s-a ofilit, nu va deveni crocant. Înainte de a-i sărați ușor, cel mai bine este să înmuiați orice castraveți în apă rece timp de o oră, dacă sunt pe cale să vină din grădină – timp de 20-30 de minute. Astfel vor deveni elastice.
Apă. Gustul castraveților ușor sărați este afectat și de apa pe care o alegeți. Cel mai bine este să acordați preferință apei îmbuteliate sau filtrate. Pentru a grăbi procesul de gătire, am luat apă spumante.
Condimente. De fapt, pentru castraveții ușor sărați ai nevoie doar de sare de masă. Sarea de mare și sarea iodată nu sunt folosite pentru murătură. Pentru a da castraveților un gust unic, am folosit usturoi, frunze de cireșe și coacăze, rădăcină și frunze de hrean, inflorescențe de mărar și ardei iute. Puteți experimenta adăugând, de exemplu, frunze de dafin, boabe de piper, o felie de măr verde acru și coacăze negre sau roșii.
feluri de mâncare. Am facut castraveti usor sarati chiar in borcan. Este foarte convenabil să îl pui în frigider și să îl iei cu tine în aer liber. Dar puteți folosi și o cratiță obișnuită. Adevărat, în acest din urmă caz oprimarea este necesară.
Cum se prepară castraveți ușor sărați
Ingrediente
pentru un borcan de 2 litri:
- 1-1,5 kg de castraveți
- 2 linguri. l. sare
- 1 buchet de condimente (frunze de cireș, coacăze, rădăcini și frunze de hrean, inflorescențe de mărar)
- 10 g ardei iute
- 500-800 ml apă (carbonatată de masă)
- 1 cap de usturoi
Crunch perfect. Reteta de castraveti usor sarati in 3 ore:
Reteta pas cu pas
Pasul 1
Primul lucru cu care ar trebui să începeți este să alegeți castraveți. Luați castraveți până la 10 centimetri, cu coșuri frumoase și fără îngălbenire. Spălați-le, puneți-le într-un vas și umpleți-le cu apă. Se lasă 20-30 de minute. Această tehnică vă va permite să obțineți castraveții crocanți perfecti.
Pasul 2
Se spală frunzele de hrean, cireșe și coacăze și se toacă grosier. Acest buchet picant va oferi castraveților un gust unic, așa că cu cât mai multe frunze, cu atât mai bine.
Pasul 3
Tăiați ardeiul iute în felii subțiri. Îmi place foarte mult când castraveții au un picant complet de neobservat. Dacă vrei să fie și mai iute, folosește mai mult piper.
Pasul 4
Pe fundul borcanului se aseaza frunze tocate, inflorescente de marar, radacina de hrean, catei de usturoi si bucatele de ardei iute. Puneți castraveții deasupra. Trebuie să fie așezate foarte strâns, astfel încât să ocupe întregul borcan. Se presara sare deasupra.
Pasul 5
Peste castraveți se toarnă 500-800 ml apă spumante. Ar trebui să folosiți apă de masă obișnuită, cu un gust neutru. Puteți lua apă ușor sau foarte carbogazoasă. Apa trebuie să fie la temperatura camerei. După ce ați turnat castraveții, lăsați-i 2 ore la temperatura camerei, apoi puneți-i la frigider.Dupa inca 3-4 ore il poti scoate si incerca. Dacă vă plac castraveții mai sărati, creșteți puțin timpul de murare.
Gătitul este ușor!