Dacă intenționați să gătiți hering pentru masă sau să mergeți la un grătar, ceapa murată va fi un plus picant pentru ele.
Muratul cepei pentru diferite feluri de mâncare este destul de simplu. Leguma murată poate fi folosită ca adaos la carne, pește sau o varietate de gustări. Jocistet va dezvălui câteva secrete care vor fi de folos oricărei gospodine.
Cum să murați ceapa – o rețetă pas cu pas de la un bucătar
Bucătar cu experiență recomandă utilizarea oțetului de struguri sau de mere pentru murarea cepei. În plus, aveți nevoie de:
- cap de ceapa rosie;
- 50 g zahăr;
- 50 g sare;
- 100 g oțet;
- 150 ml apă;
- putin boabe de piper si cuisoare.
Tăiați ceapa felii, turnați apă într-un recipient, adăugați toate ingredientele cu excepția condimentelor și lăsați-o să se răcească. Apoi se toarnă marinada peste ceapă, se stropește cu condimente și se lasă câteva ore, apoi se strecoară.
Condimentele de mai sus pot fi înlocuite cu foi de dafin sau turmeric, mai ales dacă murați ceapa. Apoi va avea o nuanță galbenă.
Murați ceapa pentru salată – o rețetă rapidă
Sfat:a reduce proces până la 30 de minute, nu luați apă rece, ci fierbinte. În continuare avem nevoie de:
- 3 cepe;
- 1 hl zahăr și sare;
- 1 lingura. l. oţet;
- 3 linguri. l. apă.
Se toaca ceapa pentru salata, se amesteca ingredientele si se toarna in ceapa, se amesteca si se lasa la racit.
Cum să marinați ceapa pentru grătar – sfaturi și rețetă
Este mai bine să alegeți ceapa roșie sau mov, nu tăiată în felii subțiri, așa că va avea o criză. Mai ai nevoie de:
- ceapa – 2 buc.;
- oțet de mere – 1 lingură. l.;
- apă – un pahar și jumătate;
- zahăr – 2 linguri. l.;
- sare – 3 linguri.
Începeți prin a tăia ceapa în felii subțiri, amestecați sarea și zahărul într-o farfurie adâncă, adăugați apă caldă și oțet.
Sfat: În această etapă, pentru a accelera procesul, amestecați sarea și zahărul în apă fierbinte, apoi adăugați oțet.
Apoi, puneți ceapa într-o cratiță, turnați marinata până la refuz și închideți cu un capac. Se lasa 60 de minute, apoi se adauga putin marar si ulei. Deci, ceapa se păstrează într-un loc rece până la 14 zile.
Cum să murați ceapa pentru hering – pregătire pas cu pas
Heringul trebuie servit cu ceapă. Pentru marinare aveți nevoie de:
- 3 cepe;
- 2 linguri. l. zahăr și unt;
- 250 ml apă;
- 3 linguri. l. oţet;
- 1 hl an;
- piper măcinat
Mai intai se curata ceapa si se taie felii, se amesteca ingredientele intr-o farfurie adanca si se adauga ceapa la ele, se lasa 30 de minute, apoi se strecoara marinata, se toarna ulei, se stropeste cu piper si se mai lasa sa stea 30 de minute.