Trebuie să fii confuz de reziduul alb care s-a acumulat pe castraveții proaspeți sau ești îngrijorat de conținutul gazos al unui pahar de castraveți. Unii s-ar putea să fi observat și un strat alb care seamănă cu mucegaiul. Sunt aceste simptome de alterare a produsului? La ce murături nu ar trebui să ajungem?
Castraveții murați sunt o comoară a sănătății. Experții recomandă consumul de castraveți murați, dar ar trebui să ne amintim și că castraveții noștri preferați pot deveni o sursă de toxine. Un moment de neatenție este suficient. Vezi ce castraveți să nu mănânci.
Nu mâncați astfel de castraveți. Ele pot provoca intoxicații
În timpul procesului de murătură, este posibil să observați un simptom îngrijorător: un sediment alb de drojdie. Deși nu este toxic, ar trebui să scăpăm de el cât mai curând posibil. Motivul este simplu – poate afecta negativ gustul și durabilitatea castraveților noștri. Deșeurile fermentate pot să semene cu mucegaiul pentru unii. Și asta ar trebui să fie un motiv de îngrijorare. Dacă observați mucegai pe castraveți, nu îi mâncați sub nicio formă.
Mucegaiurile sunt dăunătoare. Printre altele, poate duce la indigestie și intoxicații alimentare, așa că ar trebui să o evităm ca pe ciuma. Castraveții murați nu sunt imuni la mucegai, care poate apărea, de exemplu, dacă recipientul nu este închis. Deci, cum să deosebești mucegaiul de drojdie? Matrite au culori diferite: gri, albastru, portocaliu, dar uneori si alb. Cu toate acestea, spre deosebire de nămolul de fermentație, mucegaiul nu este omogen.
Reziduu alb pe castraveți. Este dăunător?
Reziduul alb de pe castraveții murați nu este un simptom al mucegaiului. Nu este altceva decât bacterii lactice. Sunt unul dintre cele mai sanatoase ingrediente ale acestor conserve, asa ca poti manca astfel de castraveti fara griji. Bacteriile lactice sunt extrem de benefice pentru sănătatea noastră. Acestea reglează compoziția microflorei intestinale, ceea ce are ca rezultat o digestie mai bună și facilitează eliminarea toxinelor din organism.
Castraveți de gazare. Ce înseamnă asta?
Unii oameni ar putea fi îngrijorați de faptul că castraveții încep să „crească” după deschidere. Cu toate acestea, acesta nu este un semn că produsul s-a defectat. Dimpotrivă: este un simptom natural al procesului de fermentație, care este esențial pentru o îmbătrânire perfectă. Gazul pe care îl vedem în castraveți este produs de bacteriile de acid lactic. Aceste microorganisme produc dioxid de carbon, care este responsabil pentru acest efect. Deci, chiar și astfel de castraveți pot fi consumați fără griji.
Vrăjeală!!! Am pus castraveti in saramură și s-a albit zeama ca o leșie ,am aruncat- o și am pus alta.Este primul an când se întâmplă. Castraveții au fost tratați chimic este clar!!!
Nu există castraveți sau alte legume fără tratamente! Nu îi tratezi, nu ai producție! În ceea ce privește conservarea în saramură a castraveților, probabil că a fost omisă sau executată necorespunzător o procedură.
Am luat castraveți de unde am găsit și nu am avut niciodată probleme.