Rețetele surorii Anastasia sunt foarte populare de mulți ani, iar sora însăși are mulți fani în toată țara. Nu e de mirare, pentru că se bazează pe rețete simple, sănătoase și dovedite, care au adesea un efect benefic asupra sănătății și bunăstării. Una dintre ele este o rețetă de antibiotic natural și anume deliciosul usturoi murat. Merită să o pregătim astăzi și să o avem la îndemână toamna și iarna, când imunitatea începe să slăbească.
Usturoi este cunoscut de secole pentru proprietățile sale de promovare a sănătății – este adesea menționat ca un antibiotic natural, are efecte antibacteriene și antifungice puternice, iar substanțele pe care le conține întăresc apărarea organismului. Nu este de mirare că Organizația Mondială a Sănătății (OMS) l-a inclus printre medicamente.
Există mai mult de 100 de substanțe active în usturoi, cum ar fi:
- mangan,
- calciu
- fosfor,
- zinc,
- potasiu,
- seleniu,
- vitamina A,
- vitaminele B,
- vitamina C,
- vitamina D,
- flavonoide,
- compuși ai sulfului,
- alicina, care este un compus organic al sulfului.
Usturoiul are efecte antivirale puternice, are un efect benefic asupra tractului respirator, scade colesterolul și tensiunea arterială și are un efect antispastic. Proprietățile acestei legume sunt comparate cu penicilina, eritromicina sau tetraciclina. Prin urmare, merită să-l consumăm în mod regulat, mai ales toamna și iarna, când suntem mai sensibili la răceli și boli.
Dacă consumul de usturoi crud ne provoacă probleme, chiar dacă numai datorită gustului și mirosului său distinct, putem ajunge la usturoi murat. Are un gust mai blând decât usturoiul crud, are un crocant plăcut și este un adaos grozav la salate, sandvișuri sau legume prăjite. Unii oameni chiar le place să-l mănânce direct din recipient.
Sora Anastázia este o mare fană a usturoiului murat, care a împărtășit cândva fanilor o rețetă dovedită pentru această delicatesă gustoasă. Cum o pregătește?
Antibiotic natural de la sora Anastasia. Usturoiul marinat este un hit culinar și de sănătate
Rețeta surorii Anastasia pentru usturoi marinat:
Compoziţie:
- 4 frunze de dafin,
- 2 cani de apa,
- câțiva căței de usturoi,
- ienibahar,
- 2 linguri de sare,
- 2 cani de otet,
- 1 lingurita de mustar
- 4 linguri de zahar,
- boabe de piper.
Preparare:
- Împărțiți usturoiul în căței și curățați.
- Amesteca intr-o oala apa, otet, sare, zahar, dafin si mustar. Se amestecă și se aduce la fierbere.
- Se pun condimentele si boabele de piper in borcane, apoi se adauga usturoiul si se toarna dressingul peste tot.
- Închide borcanele și pasteurizează timp de 10 minute.
- După 24 de ore, lăsați borcanele să se răcească cu susul în jos.
- A se păstra într-un loc întunecat și răcoros.