Unele borcane cu castraveti murati nu ne trezesc neincrederea, altele, dimpotriva. Suierat dupa deschidere, apa tulbure, miros neplacut si castraveti moi. Care dintre aceste simptome ar trebui să ne facă să fim atenți?
Castraveți murați
Fermentaţie prelucrarea este un proces dificil de calificat. Unii spun chiar că decaparea nu este altceva decât stricarea produsului – dar numai în condiții controlate. E ceva în asta. La urma urmei, deseori aruncăm mâncarea doar pentru că s-a acru sau a fermentat. Alteori supunem în mod deliberat legumele, fructele sau chiar carnea unor procese similare.
Cu toate acestea, din moment ce prepararea conservelor este alterarea controlatăcu atât este mai dificil să evaluăm dacă am efectuat un control adecvat și dacă produsele sunt potrivite pentru consum. Cum să distingem simptomele de fermentație dezirabile de alterarea reală, dăunătoare? Să ne urmăm nasurile.
Castraveți murați carbogazoase
Sunetul șuierător care însoțește deschiderea unui borcan cu castraveți trezește adesea suspiciuni. Este similar cu nivelul apei tulburi de sub castraveți și, uneori, de asemenea haină din piele de oaie plutind pe suprafața sa. Toate acestea sunt inutile – acestea sunt semnele dorite de fermentație.
Murarea implică descompunerea unora dintre ingredientele din castraveți bacterii lactice. Aceasta este însoțită de eliberarea acestui acid, dar și a dioxidului de carbon, care este un produs secundar. În același timp, proteinele precipită și se înmulțesc bacteriiceea ce face apa tulbure. Cu toate acestea, aceste bacterii sunt necesare în alimentația noastră, deoarece ne îmbogățesc flora intestinală.
Mirosul urât al castraveților murați
Este diferit când ne provoacă anxietate mirosul care vine din borcan. Dacă ne provoacă repulsie reflexă, poate însemna că corpul nostru ne avertizează împotriva alimentelor otrăvitoare. Procesele putrefactive pot apărea în castraveți și se manifestă ca aceasta și catifelarea excesivă a legumelor.
Acesta este motivul pentru care castraveți murați Ambalăm doar în borcane sterilizate. De asemenea, folosim capace de înaltă calitate, de preferință nefolosite înainte. Cu castraveți bine spălați și cu saramură fiartă, nu există riscul de a face o greșeală.
Încercați și rețete pentru un adaos neobișnuit la cotlet tocate și dulceață de gutui.