Ciocolata Dubai este desertul care a devenit viral în întreaga lume. Pe rețelele de socializare, delicatesa este prezentată în diverse moduri, dar toate au aceleași ingrediente de bază: ciocolată topită, kataif și pastă de fistic. În Dubai, desertul poate fi găsit la un preț mare, motiv pentru care mulți internauți au încercat să îl pregătească acasă. Cofetăriile din România au speculat momentul și și-au lansat propria versiune a acestei delicatese.
Cum să faci ciocolată Dubai
Toată lumea știe deja delicatețea care a devenit virală, dar puțini știu că a început de la poftele unei femei însărcinate. Sarah Hamouda a creat desertul spectaculos format din cele trei ingrediente.
În Dubai, fabuloasa ciocolată se vinde cu 70 de dirhami (90 de lei) iar stocul zilnic este limitat. Unii dintre romani au comandat direct de la sursa, iar altii lacomi s-au limitat la a-l cumpara de la cofetariile romanesti.
Ingrediente necesare
- 200 de grame de ciocolată cu lapte
- 45-50 de grame de cataif (taitei foarte subtiri)
- 4-5 linguri de pasta de fistic
- un cub de unt (20 grame)
Rumeniți kataifi în unt topit timp de 3-4 minute. După ce și-a schimbat culoarea, poate fi luată de pe foc. Între timp, topește ciocolata într-un cuptor cu aburi sau la cuptorul cu microunde.
Ciocolata Dubai. Cum să obțineți un desert fabulos
Peste pasta de fistic se pun taiteii turcesti subtiri si se amesteca. Daca vrei o compozitie mai cremoasa, poti adauga inca o lingura de pasta de fistic. Pentru un plus de culoare se poate folosi putina ciocolata alba topita, care se toarna intr-un fir subtire la baza recipientului in care se prepara ciocolata. Adăugați jumătate din ciocolata neagră peste formele de ciocolată albă și puneți la congelator pentru 6-7 minute. După ce s-a întărit, pune peste ea pasta de fistic și fidea turcească și completează cu restul de ciocolată topită.
După o oră în frigider, se poate savura desertul fabulos.