O prietenă mi-a împărtășit câteva rețete din caietul mamei ei. Ea a recunoscut că sunt preferatele ei. Printre acestea se numără o rețetă grozavă pentru o cină ieftină – ardei umpluți cu carne tocată și orez. Deși poate părea complicat la prima vedere, citiți rețeta pentru a vedea că aceasta este o sugestie de cină foarte rapidă.
Ardeii umpluti de la cuptor sunt un fel de mancare care arata foarte impresionant si in acelasi timp foarte usor de preparat. La urma urmei, este suficient să pregătiți umplutura (ceea ce este banal), să tăiați ardeii la locul potrivit și să scobiți interiorul. Apoi puneți umplutura înăuntru și coaceți-o.
O prietenă de-a mea mi-a trimis câteva dintre rețetele mamei ei. Printre acestea a fost și acesta pentru ardei umpluți cu carne. Deși descrierea sa poate părea extinsă pe hârtie, nu există niciun pas în ea care ar putea cauza probleme cuiva. Ei sunt pentru toate astea ardei umpluți cu carne și orez pentru o cină relativ ieftină. Lista de ingrediente nu este extinsă și nu există produse super scumpe pe ea. În plus, chiar dacă nu le folosești pe toate imediat, cu siguranță vor fi la îndemână pentru alte feluri de mâncare.
Ardei umpluți cu carne tocată. Reteta din caietul mamei
Ingrediente:
- 200 g carne de porc,
- 8 ardei,
- 100 g de orez fiert,
- o jumătate de cană de bulion,
- 2 linguri ulei de masline,
- PL de piure de roșii,
- ceapă,
- ou,
- PL unt + unt pentru unge vasul,
- sare si piper dupa gust.
Mod de preparare:
Curățați ceapa, tăiați-o și prăjiți-o în unt. Măcinați carnea (puteți folosi și carne deja măcinată), adăugați ceapa prăjită, amestecați cu orez și ou, asezonați cu sare și piper.
Spălați ardeii, tăiați călcâiele (partea cu coadă) și scoateți semințele. Puneți umplutura deasupra și acoperiți-o cu tocuri pretăiate. Transferați la cuptorul cu unt, acoperiți cu bulion cu piure de roșii și stropiți cu ulei de măsline. Se coace 30 de minute la o temperatura de 180 de grade Celsius.
Ardeii umpluți din cuptor se pot coace și în cuptor fără a adăuga bulion. Apoi doar ungeți vasul cu unt și stropiți cu ulei peste ardei.
Ăștia sunt mai degrabă ardei umpluți cu orez și urme de carne, studiind evident proporțiile.
Dar sunt comestibili așa că :
Poftă bună!
Probabil credeți că ați descoperit apa caldă!?
De mulți ani soția face în loc de ardei umpluți,care nu sunt așa de gustosi, gogoșari umpluți sau ardei kapia umpluți cu carne tocată.