Cum să gătești vinete în cuptor pe care nu le vei putea pune jos

Te întrebi cum să gătești vinete la cuptor? Esti pe drumul cel bun! La urma urmei, coacerea este cea mai sănătoasă modalitate de a găti vinete. Oricine a gătit „little blues” măcar o dată își cunoaște capacitatea de a absorbi cu pasiune uleiul ca un burete. Deci, atunci când coaceți, acest lucru poate fi ușor evitat, ceea ce înseamnă că mâncărurile preparate din vinete fierte sunt mai puțin hrănitoare. Și cu o probabilitate de 99% delicioasă! Dacă, desigur, gătiți vinete la cuptor după rețetele noastre dovedite.

Despre ce vom vorbi în articol:Cum să alegi vinete Coaceți vinete întregi Cum să coaceți rapid vinetele Condimente pentru coacerea vinetelor Ce să faceți cu vinete coapte Hatzilim (tartină de vinete) Caviar de vinete la cuptor Vinete cu roșii după rețeta Deliei Smith Felii de vinete cu brânză Vinete coapte cu brânză și roșii cu roșii brânză la cuptor la cuptor Barcuțe de vinete cu pui la cuptor Barcuțe de vinete cu legume la cuptor Vinete umplute în folie Caserola de vinete Vinete la cuptor Parmigiana

Cum să alegi vinetele

De ce ne plac vinetele? Pentru simplitatea și neutralitatea lor. Vinetele nu vor prelua niciodată accentul de aromă al preparatului; Acesta este motivul pentru care vinetele sunt atât de bune în combinație cu carne și pasăre, cu legume și, bineînțeles, cu brânză. Dar mai întâi trebuie să alegi fructele potrivite. Acest lucru este important mai ales dacă intenționați să coaceți vinete întregi, să le umpleți sau să faceți bărci.

  • Vinetele trebuie să fie drăguțe și uniforme și cam de aceeași dimensiune, astfel încât să se gătească în același timp.
  • Fructul trebuie să fie copt și ferm, de culoare violet strălucitor și să nu lase urme atunci când este presat.
  • Tulpina trebuie să fie puternică și de culoare verde, dar dacă este uscată, maro sau acoperită cu un strat alb, atunci această vinete a fost păstrată mult timp.
  • Pielea, indiferent de culoarea vinetei, trebuie să fie netedă și strălucitoare, fără deteriorare.
  • Vinetele nu trebuie să aibă multe semințe: acest lucru este deosebit de important dacă folosiți fructele pentru a face piureuri și tartine. Puteți determina acest lucru ținând o vinete în mâini. Dacă este mic și greu, atunci este plin de semințe, iar dacă este dens și ușor, trebuie să îl iei. De obicei, puține semințe conțin fructe rotunde.
  • Ei bine, dacă vinetele sunt încrețite și învinețite, înseamnă că au fost depozitate de mult timp, și-au pierdut umiditatea și nu merită luate. Nu cumpărați fructe foarte mari: pot conține prea multe substanțe chimice.
Citeste si:  Ouăle omletă vor fi mult mai gustoase decât de obicei: cât de experimentate gospodine asezonează preparatul

Prăjirea vinetelor întregi

Pentru ca vinetele să se coacă bine și uniform, trebuie să le străpungeți cu o furculiță în mai multe locuri

Înainte de a coace vinetele întregi, acestea trebuie spălate, șterse cu un prosop de hârtie și străpunse în mai multe locuri cu o scobitoare sau o furculiță. Puteți face tăieturi mici. Acest lucru va permite vinetelor să se gătească uniform și le va împiedica să „explodeze” în cuptor.

Puteți freca fructele cu sare grunjoasă și lăsați timp de o jumătate de oră. Va ieși la iveală excesul de umiditate și amărăciune inerente vinetelor. Dar dacă vă grăbiți sau aveți fructe tinere care nu au acumulat încă amărăciune, acest sfat poate fi neglijat.

Citeste si:  Acest desert este cunoscut pentru gustul său în întreaga lume. Fac Dubai Ciocolata in doar 10 minute!

Pune vinetele pe o tava tapetata cu hartie de copt si pune-le intr-o camera preincalzita la 220 °C cuptor cu convecție. Timpul de coacere depinde de puterea cuptorului și, bineînțeles, de dimensiunea vinetelor. Pregătirea vinetelor poate fi determinată de aspectul lor. Mai întâi se vor umfla, apoi se vor încreți și pielea se va întuneca. Puteți verifica moliciunea cu o furculiță.

Daca vrei ca coaja vinetelor finite sa nu se prajeasca si fructele sa retina mai multa zeama, coace-le, invelindu-le bine in folie. Vinetele coapte in folie sunt bune pentru umplutura cand umplutura este deja gata (de exemplu, carnea tocata deja prajita cu ceapa si condimente).

Daca cuptorul tau are functie de grill, poti pune vinetele pe gratar (asezi o foaie obisnuita jos) si coace la 230 °C în modul grătar. Nu vă fie teamă că vinetele se vor carboniza și vor arăta ca și cum ar fi fost arse. În interiorul fructelor veți găsi pulpă aromată, suculentă, cu o aromă de fum, de parcă le-ați fi gătit peste cărbuni. Apropo, dacă există un șemineu în casă, îl puteți coace în șemineu folosind cărbunii rămași. Trebuie să spun ce gust va avea acest fel de mâncare?

Cum se coace rapid vinetele

Puteți economisi timp fără a înmuia în prealabil vinetele. Înmuierea vinetelor în apă și sare este o metodă tradițională care ajută la eliminarea amărăciunii și la reducerea cantității de ulei pe care vinetele o pot absorbi la gătit. Cu toate acestea, soiurile moderne de vinete nu au adesea o amărăciune puternică, așa că înmuierea nu este întotdeauna necesară. Dacă doriți să economisiți timp sau să știți că vinetele nu sunt amare, nu ezitați să săriți peste acest pas.

Dacă trebuie să coaceți rapid vinete întregi, alegeți fructe tinere, nu foarte mari. Dar, în orice caz, va dura cel puțin o jumătate de oră pentru a pregăti. Puteți reduce semnificativ timpul de gătire al vinetelor în cuptor dacă le coaceți în bărci. Tăiați fructele în jumătate, faceți tăieturi în formă de cruce în pulpă, sare și piper, stropiți cu ulei de măsline, puneți pe o foaie de copt și coaceți la 220 °C.

Vinetele tăiate în cercuri, bucăți, felii sau cuburi se vor găti și mai repede. Asezati cercurile sau cuburile pe o tava tapetata cu hartie de copt, ungeti cu ulei de masline si asezonati cu sare. Coace 1015 minute, întorcând vinetele la jumătate.

Condimente pentru prăjirea vinetelor

Cum să gătești vinete în cuptor pe care nu le vei putea pune jos
Vinetele au un gust moale, delicat, cu o usoara amaraciune placuta, asa ca pot fi combinate cu multe condimente (Shutterstock)

Folosind diferite condimente și condimente atunci când gătiți vinete, puteți schimba gustul mâncărurilor familiare.

De exemplu, caucazian accentul va fi pus pe:

  • khmeli-suneli
  • Utskho-Suneli
  • NUCI
  • seminte de rodie
  • prună uscată
  • coriandru
  • busuioc roșu

Mediterana va fi creată o notă:

  • brânză, smântână și sosuri de roșii
  • rozmarin
  • cimbru
  • usturoi
  • oregano
  • busuioc verde
  • rosii
  • boia dulce, condimentată și afumată
  • ulei de măsline

asiatic:

  • seminte de coriandru si schinduf
  • ardei iute
  • curcumă
  • sos de soia
  • ulei de susan
  • seminte de susan
  • ienibahar
  • curry

În general, indiferent de ce ai pregăti din vinete coapte la cuptor, acest preparat va fi mereu satisfăcător și potrivit atât în ​​zilele lucrătoare, cât și în zilele de sărbători.

Ce să gătești din vinete coapte

Dacă ați copt vinete întregi sau în bărci, cel mai ușor lucru pe care îl puteți face cu ele este un tartinat. Te va ajuta ori de cate ori ai nevoie sa pregatesti o gustare rapida. Cele mai populare tartine de vinete: khatsilim, babaganoush, mutobal – practic acelasi lucru, doar numele sunt diferite. Vinetele coapte trebuie curatate de coaja si pulpa indepartata cu grija cu o lingura. Apoi, dacă doriți, puteți adăuga ierburi, usturoi, maioneză, smântână, smântână, brânză feta sau de vaci, boia afumată, nuci zdrobite, ceapă tocată sau călită, pastă de susan, suc de lămâie.

Piureul de vinete poate fi folosit si la dresarea salatelor: adaugati in piure suc de lamaie, ardei iute tocat, usturoi si ceapa verde, sare, ulei de masline, amestecati totul bine. Acest piure poate fi folosit pentru a asezona broccoli fiert sau abur, buchețele de conopidă și felii de morcov. Puteti servi imediat, sau puteti stropi cu branza rasa si puneti in preincalzit la 210 °C cuptor pentru 57 minute până se rumenesc.

De asemenea, piureul de vinete revigorează perfect pastele. Se fierbe fundul și se amestecă cu piureul. Puteți adăuga roșii cherry, tăiate în jumătate și piper proaspăt măcinat.

Cu vinete tocate mărunt la cuptor, puteți pregăti o varietate de salate și gustări. Cea mai ușoară opțiune este să faci vinete în unt de usturoi. Doar zdrobiți într-un mojar 45 catei de usturoi, sare de mare si boabe de piper negru pentru a forma o pasta. Se amestecă cu ulei de măsline. Adăugați vinetele tăiate felii fierbinți la cuptor și amestecați bine. Se pune intr-un borcan frumos, se adauga crengute de rozmarin si cimbru, se inchide bine capacul si se da la frigider pana la 10 zile.

Utilizați ca aperitiv rece sau ca adaos la carne, pasăre, paste și salate verzi.

Hatsilim (tartină de vinete)

Hatzilim este un aperitiv popular din Orientul Mijlociu, preparat dintr-o tartine de vinete coapte la cuptor. Are un gust bogat, picant datorită combinației de usturoi, pastă de susan și suc de lămâie. În mod tradițional, khatzilim-urile sunt servite cu pâine sau pâine. Dar puteți folosi și vinete tartinat pentru a face sandvișuri și sandvișuri, de exemplu, cu pui, brânză și legume. Nu-ți fie teamă să adaptezi rețeta după gustul tău schimbând proporțiile ingredientelor, eliminând sau adăugând altele noi.

Cum să gătești vinete în cuptor pe care nu le vei putea pune jos
Hatsilim (aperitiv cu vinete) (Fotografie utilizator, autor rețetă)

Pentru a pregăti 4 porții de khatsilim aveți nevoie:

  • vinete – 2 buc.
  • pasta de susan – 2 linguri. ea.
  • lămâie – 1/2 buc.
  • maioneză – 2 linguri. ea.
  • ulei de măsline – 2 linguri. ea.
  • usturoi – 1 catel (10 g)
  • ridicat
  • piper negru măcinat
  • sumac – pentru servire
  • coriandru – optional
  1. Spălați vinetele, faceți mici tăieturi pe piele și coaceți în cuptorul preîncălzit la 220 °C până se înmoaie, 30-40 de minute. Curata vinetele coapte. Tăiați pulpa cu un cuțit.
  2. Adauga pasta de susan, zeama de la jumatate de lamaie, maioneza, usturoi presat, sare si piper dupa gust in pulpa de vinete.
  3. Se pune intr-un bol, se niveleaza, se presara deasupra putin ulei de masline, se presara sumac si se orneaza cu frunze de coriandru daca se doreste. Serviți cu felii calde de pâine prăjită sau pita.

Sfaturi utile

Puteti simplifica reteta: macinati pulpa de vinete si usturoiul copt cu un blender de imersie pana devine piure, adaugati smantana (atât acra, cat si cremoasa), asezonati cu sare si piper. Transferați într-un borcan și dați la frigider până la 5 zile. Dar este puțin probabil ca răspândirea să dureze atât de mult. De obicei se consumă rapid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *