Fulgii de ovăz sunt un aliat pentru micul dejun al fiecărei persoane care urmează o dietă. Cu aceasta reteta nu doar ca isi indeplinesc functiile suta la suta, dar iti ofera si satisfactia unei mese perfecte. Află cât de ușor este să faci o mâncare hrănitoare din ei. Și nu trebuie să fie fulgi de ovăz.
Micul dejun la dietă? Fulgi de ovaz!
Există puține produse la fel de favorabile pentru o dietă echilibrată precum fulgii de ovăz vechi. Acestea reglează funcția intestinală și nivelul colesterolului. De asemenea, au, poate cel mai important, indice glicemic scăzut.
Prin urmare, un mic dejun cu fulgi de ovăz este una dintre cele mai bune moduri de a începe bine ziua. Datorită lor, ne simțim sătui mai mult timp și dorința de a gusta nu mai apare în jurul prânzului, așa cum este cazul cu o dietă cu cafea și gogoși în timp ce alergăm la serviciu. Puteți crea clătite extraordinare din fulgi cu câteva ingrediente simple. Mai jos veți învăța cum să o faceți pas cu pas.
Fac aceasta salata satioasa cu 3 ingrediente in doar cateva minute. Revin la el din nou și din nou, nu devine niciodată plictisitor
Fulgi de ovăz? Nu, clătite
Această rețetă de clătite pentru micul dejun nu numai că pune fulgii de ovăz într-o nouă lumină. Plus că este extrem de rapidca să nu ne întârzie la serviciu.
Merită alegeți cerealele cu marca organică pentru rețetă. Acestea au adesea un raport mai bun dintre proteine și carbohidrați și mai multe grăsimi nesaturate.
Ingrediente
- Un pahar de fulgi de ovăz de munte
- Un pahar cu lapte
- 2 ouă
- 50 ml ulei vegetal
- 1-2 linguri de zahar
- 70 g faina de grau tip 480
- O lingurita de praf de copt
- Un praf de sare
Pregătim clătite de ovăz
Se toarnă fulgi de ovăz într-un castron, se adaugă laptele și ouăle bătute. Se lasa deoparte cateva minute pentru ca fulgii sa se umfle usor. Adăugăm ulei la ele. În timp ce amestecați, adăugați făină și zahăr sau alt îndulcitor în porții. Se adauga un praf de sare si praful de copt si se amesteca pana la o masa omogena.
Încinge tigaia și pune arzătorul la putere medie. Lubrifiem usor cu ulei de prajitse adauga clatitele si se prajesc pe ambele parti pana devin aurii. Dacă vrem să le luăm la un al doilea mic dejun, pentru care sunt și ele grozave, cel mai bine este să le răcim pe un grătar.