Mai bine decât prunele pentru constipație. Câteva pe zi vor ajuta și la reducerea colesterolului rău

Pe măsură ce smochinele se coc, își schimbă culoarea de la verzui la violet. Apoi răspândesc în jurul lor un miros dulce și atractiv. Talmudul babilonian prescriea cea mai severă pedeapsă pentru tăierea unui smochin, și anume moartea. Aceste fructe sunt cunoscute în principal pentru efectele lor pozitive asupra sistemului digestiv, dar efectele lor asupra sănătății sunt mult mai mari. De ce merită mâncate? explicam noi.

Mai bine decât prunele pentru constipație. Câteva pe zi vor ajuta și la reducerea colesterolului rău
Foto: pexels/pixabay

Proprietăți de sănătate fig

Smochinele sunt fructe mici în formă de para care își schimbă culoarea de la verzui la violet în timpul coacerii. Se pot consuma crude, dar si sub forma de dulceata sau dupa uscare. Acestea sunt corpurile fructifere ale unei plante numite smochin comun sau smochin. Sunt cunoscute în primul rând pentru efectul lor benefic asupra digestiei și au efect anti-constipație.

Cu toate acestea, există multe mai multe caracteristici pozitive ascunse în ele. La ce sunt bune smochinele și câte smochine poți mânca pe zi?

La ce sunt bune smochinele? De ce merită mâncate?

De ce merită să mănânci smochine? Nu numai că sunt gustoase, dar conțin și multe proprietăți valoroase de promovare a sănătății. Sunt cunoscuți în principal pentru efectele lor benefice asupra sistemului digestiv. Datorită conținutului mare de fibre, smochinele stimulează intestinele să funcționeze, sunt folosite ca remediu natural pentru constipație, chiar mai cunoscut în lume decât prunele noastre. De asemenea, fibrele reduc riscul apariției multor boli, inclusiv ulcere și cancer de colon. Consumul regulat de smochine ajută, de asemenea, la ameliorarea simptomelor sindromului de colon iritabil.

Citeste si:  Este unul dintre cele mai sănătoase tipuri de carne. Sunt pline de vitamina B, dar românii le ignoră..

Smochinele au, de asemenea, un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular și a sistemului nervos. Ei ajută reduce efectele stresului și susține memoria si concentrare. Merită să le folosiți pentru a îmbunătăți calitatea somnului. Datorită conținutului ridicat calciu, aceste fructe întăresc dinții și oasele și reduce riscul de dezvoltare osteoporoza.

Smochinele au, de asemenea, un efect benefic asupra sistemul respirator – sunt utile pentru raceli, tuse uscata, raceli, dureri de gat si pentru ameliorarea simptomelor de astm. De asemenea, este necesar să știți că smochinele au un efect pozitiv asupra pielii – de aceea fac parte din multe creme. Laptele din fructe necoapte este folosit pentru a trata eczemele și furunculele.

Smochine și gută. Este permis să le mănânci?

Baza dietei persoanelor cu gută ar trebui să fie produsele cu un conținut scăzut de purine. Merită să știți că smochinele uscate aparțin grupului de produse cu conținut mediu (ca și alte fructe uscate, de exemplu, merisoarele sau prunele). Purinele în exces sunt stocate sub formă de acid uric, printre altele, în rinichi și articulații.. Acest lucru poate duce nu numai la dezvoltarea gutei, ci și la urolitiază și probleme legate de sistemul circulator.

Mai bine decât prunele pentru constipație. Câteva pe zi vor ajuta și la reducerea colesterolului rău
Foto: pexels

Smochine și diabet. Pot fi mâncate?

În teorie, persoanele care se luptă cu diabet nu ar trebui să mănânce smochine – uscate și proaspete. Aceste fructe au un indice glicemic mediu iar in varianta uscata au si foarte multe calorii. Cu toate acestea, merită să știți că smochinele proaspete conțin flavonoide, antioxidanți și polifenoli, care au un efect benefic asupra sănătății persoanelor care se luptă cu diabetul de tip 2. Prin urmare, diabeticii ar trebui ar fi trebuit să culeagă fructe proaspete și să fi ajuns și la frunze de smochin, care pot fi folosite, de exemplu, pentru a face ceai delicios.

Citeste si:  Seara inmuiat prosoape de bucatarie in solutie, iar dimineata le gasesc perfect curate.

Smochine și colesterol. Merită să ajungem la ei?

Smochinele conțin multe fibre, care ajută la scăderea nivelului de colesterol din sânge. Prin urmare, merită să ajungeți la aceste fructe pentru a vă proteja de ateroscleroză și, ulterior, pentru a reduce riscul unui atac de cord sau un accident vascular cerebral.. Nu toată lumea știe că smochinele sunt recomandate și persoanelor cu hipertensiune arterială. Fructele uscate sunt excelente pentru susținerea sănătății sistemului cardiovascular.

Câte smochine ar trebui să mănânci pe zi?

Aportul maxim zilnic de smochine este de 6-10 fructe. Cu toate acestea, merită să știți că le putem mânca nu numai uscate sau proaspete – smochinele pot fi folosite și pentru a pregăti dulcețuri și conserve delicioase. Pe baza acestora se prepară și o băutură aromată cu adaos de boabe de ienupăr.

Valori nutriționale fig. Ce conțin ele?

Smochinele proaspete conțin zaharuri – glucoză și fructoză. acesta este motivul de ce este fructul copt atât de dulce și de delicios. De asemenea, găsim:

Smochine – uscate sau proaspete? Câte calorii sunt în smochine?

Spre deosebire de smochinele uscate, smochinele proaspete au un conținut scăzut de calorii. În timp ce 100 de grame de smochine proaspete conțin doar 74 de calorii, aceeași cantitate de smochine uscate conține până la 249. Deci, dacă cineva urmează o dietă de slăbire, ar trebui să aleagă fructe proaspete. Datorită proprietăților lor de sănătate, smochinele uscate ar trebui consumate din când în când chiar și de către persoanele cărora le pasă de greutatea lor.deoarece sunt mult mai ușor de cumpărat și depozitat pentru o perioadă lungă de timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *