Rețetă de castraveți murați de la 1800: Trei ingrediente surprinzătoare pentru a îmbunătăți aroma și textura castraveților!

Castraveții murați delicioși sunt foarte ușor de preparat și necesită doar câteva ingrediente, inclusiv sare de murătură, foi de dafin, boabe de piper și, bineînțeles, castraveți. In randurile urmatoare va prezentam insa un alt fel de reteta de castraveti murati, care contine ingrediente mai putin frecvente in retetele de muraturi, precum nucsoara, cuisoarele, ghimbirul.

Este o rețetă care datează din anii 1800, când murăturile erau făcute după rețete mai sofisticate. Această rețetă a fost inclusă în prima carte de bucate publicată în America, American Cookery de Amelia Simmons.

Rețetă de murături din anii 1800, ingrediente necesare

  • 1,4 kg de castraveți
  • 2 căni de apă
  • 2 căni de oțet alb distilat
  • 4 linguri de sare de murat
  • un sfert de cană de zahăr alb
  • patru catei de usturoi
  • 2 lingurițe de semințe de muștar
  • 4 foi de dafin
  • 8 capete de marar
  • 2 nucsoara intregi
  • o lingurita de amestec de boabe de piper
  • 12 cuișoare întregi și ghimbir feliat
Citeste si:  Am învățat metoda secretă a gospodinelor viclene. Acum congelez roșii așa

Cum să faci murături

Mai întâi, spălați borcanele și sterilizați-le, fie în mașina de spălat vase, fie în cuptorul încălzit.

Spălați castraveții sub jet de apă, apoi puneți-i într-un vas cu apă și câteva cuburi de gheață și dați la frigider timp de trei până la patru ore.

Citește și Cea mai simplă rețetă de castraveți murați. Trucul numai gospodinele adevărate îl știu

Între timp, puneți o oală pe foc și umpleți-o cu cele 2 căni de apă, adăugați oțelul și sarea de murătură. După ce s-au amestecat foarte bine, iar sarea s-a topit, se adaugă zahărul alb. Amesteca toata compozitia pana se topeste sarea si zaharul si mai lasa pe foc inca 5-7 minute. Luați sucul de pe foc înainte de a începe să fiarbă.

Citeste si:  Merele delicioase la cuptor vor fi gata în 8 minute: amintiți-vă de rețeta simplă pentru un desert rapid

Pune doi catei de usturoi in borcanele sterilizate, cateva boabe de mustar si o frunza de dafin. Peste restul ingredientelor se pun mararul, nucsoara, ghimbirul, piperul si cuisoarele. Turnați sucul de murături peste castraveți și acoperiți borcanele cu capace.

Castraveții murați în acest fel pot fi păstrați peste iarnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *