ANPC a suspendat temporar operațiunile unui cunoscut lanț de shawarma din București. Ce încălcări au constatat inspectorii?

Comisarii de la Protecția Consumatorului au amendat lanțul de fast-food „Socului Kebab” din Capitală cu 33.000 de lei, în urma neregulilor depistate, și au dispus oprirea temporară a serviciilor, până la remedierea deficiențelor, pentru toate cele patru spații inspectate.

Potrivit unui comunicat de presă al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), în urma controalelor efectuate la unităţile de alimentaţie publică fast-food ale lanţului „Socului Kebab”, situate în sectoarele 2 şi 3 ale Capitalei, mai multe nereguli.

Echipele de control au emis un avertisment, au dispus oprirea definitivă a vânzării produselor alimentare neconforme, au propus încetarea practicilor comerciale neloiale pentru două dintre locații și au dispus oprirea temporară a serviciului până la remedierea deficiențelor, pentru toate cele patru inspectate. restaurante.

Citeste si:  Ajutoare de Încălzire 2024-2025: Ce Cerințe Trebuie Să Respecți și Cum Să Aplici Până pe 20 Noiembrie

„Avem toleranta zero in fata unor astfel de situatii care reprezinta un real pericol pentru sanatatea sau chiar viata consumatorilor. Este de neimaginat ca, in viitor, unii operatori economici sa sfideze pur si simplu prevederile legii”, declara Sebastian. Hotca, presedinte interimar al ANPC.

Printre abaterile de la legislatia in vigoare, in domeniu, inspectorii ANPC au constatat urmatoarele probleme:

  • condiții igienice și sanitare necorespunzătoare în blocul alimentar: praf și grăsime în strat consistent la unitățile de gătit, la nivelul conductelor situate deasupra hotelurilor și unităților de gătit, pardoseală deteriorată
  • utilizarea de ustensile neprofesionale și vase de gătit cu un grad avansat de uzură și un strat de grăsime arsă
  • nerespectarea regimului de temperatura recomandat de producator
  • prezența insectelor vii (muște și gândaci) în unitate
  • utilizarea materiilor prime fără elemente de identificare
  • Condiții igienice și sanitare necorespunzătoare în spațiul de depozitare și în zona meselor de servire: depuneri consistente, vizibile de grăsime și praf
  • folosind recipiente de depozitare cu mai multe etichete aplicate
  • utilizarea unităților frigorifice neigienice, cu un strat de praf grosier, și deteriorate
  • nerespectarea vecinilor din camerele frigorifice
  • lipsa menționării greutăților, ingredientelor și valorii lor nutriționale în lista de meniu
  • depozitarea necorespunzătoare a elementelor de preparare (carne gătită separat de supă, paste gătite înainte de preparare și comercializare)
  • modificarea stării termice a produselor prin congelare lentă
  • lipsa plaselor antiinsecte la ferestre
  • folosind containere de colectare a deșeurilor fără protecție sanitară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *