Mulți oameni nu-și pot imagina o zi fără cafea. Se pare că, adăugându-i produse specifice, o putem îmbogăți cu noi proprietăți pentru sănătate. De data aceasta vă vom prezenta o rețetă pentru o băutură care accelerează metabolismul și ajută la vindecarea tulburărilor digestive. Gustul său îi va încânta pe mulți iubitori de cafea.
De obicei, ne începem ziua cu cafea. De asemenea, o bem la prânz sau mai târziu în cursul zilei. Cele mai comune ingrediente în această băutură sunt laptele și zahărul. Cu toate acestea, este recomandat să adăugați cardamom la cafea, care îi îmbunătățește gustul și, mai presus de toate, promovează sănătatea organismului.
De ce să bei cafea cu cardamom?
Este bine să adăugați cardamom la cafea, deoarece adaugă o aromă dulce, picantă și piperată. Totuși, cele mai importante sunt beneficiile pentru sănătate ale acestui condiment. Care sunt acestea?
Cafeaua în sine este stimulantă, energizantă, îmbunătățește concentrarea și, de asemenea, îmbunătățește abilitățile mentale. Dacă îi adăugăm cardamom în mod regulat, vom scăpa de problemele de greață, vărsături și flatulență. Acest condiment are un efect diastolic, deci ne va ajuta cu indigestia.
Această băutură va funcționa bine pentru pierderea în greutate. Are un efect bun asupra metabolismului și accelerează metabolismul. Dar asta nu e tot…
Cafeaua cu cardamom reduce riscul de boli de inimă, diabet și cancer. Totul pentru că acest condiment este plin de antioxidanți. De asemenea, conține vitamine valoroase C și B6 și minerale, și anume calciu, magneziu, potasiu, fosfor, zinc și sodiu. În plus, are un efect diuretic, eliminând astfel toxinele și excesul de apă din organism.
Cum se prepară cafeaua cu cardamom? Rețetă simplă
Atât cardamomul cu mirodenii, cât și păstăile sale verzi pot fi folosite în cafea. Cu toate acestea, vă recomandăm să le măcinați în prealabil.
De ce ingrediente avem nevoie pentru a face cafea cu cardamom? Iată cantitățile exacte:
- 1-2 lingurițe de cafea;
- 1/4 linguriță cardamom;
- opțional – lapte și îndulcitor.
Pentru început, turnați apă într-o cratiță și aduceți-o la fierbere. Apoi adăugați cafeaua și cardamomul și fierbeți totul timp de 2-3 minute. La final, turnați băutura într-o cană. Adăugați lapte și zahăr sau miere.