Cum să preparați pâine fără drojdie sau aluat matern? Avem două rețete ușoare pentru tine- una pentru iubitorii de pâine tradițională, dar fără drojdie sau aluat matern, și una fără gluten. Nu uitați să le încercați în bucătăria voastră!
Vă place pâinea de casă, dar nu aveți drojdie sau aluat acru la îndemână? Aceasta nu este o problemă. Puteți coace cu succes pâine de casă fără aceste produse. Aveți deja în bucătărie toate ingredientele necesare pentru a face o astfel de pâine. Cum să începeți?
Pâine fără drojdie – cum să o preparați?
Pentru a pregăti pâine de casă nu sunt necesare aptitudini culinare speciale. Oricine se poate ocupa de această sarcină. Această rețetă este bună de folosit atunci când aveți doar firimituri în cutia de pâine. Nu vă lăsați păcăliți de rețeta simplă – gustul acestei pâini este de neuitat!
Ingrediente pentru pâine fără drojdie sau sourdough:
- 400 g făină de grâu
- 400 g iaurt sau lapte bătut
- linguriță de bicarbonat de sodiu
- linguriță sare
- 2 linguri unt
- în plus – o lingură de unt și pesmet pentru a presăra pe tava de copt, puteți adăuga și semințele dvs. preferate
Cum se prepară:
- Începeți prin a cerne făina printr-o sită într-un castron.
- Adăugați sarea și bicarbonatul de sodiu.
- Adăugați iaurtul sau laptele bătut și untul topit în castron. Amestecați pentru a combina ingredientele și începeți să frământați aluatul cu mâinile. Acesta ar trebui să fie gros și elastic. Ar trebui să dureze câteva minute pentru a frământa aluatul.
- Ungeți forma și presărați-o cu pesmet. Apoi puneți aluatul pregătit în ea. Se presară cu semințe.
- Coaceți pâinea timp de o oră într-un cuptor preîncălzit la 200 de grade. După coacere, lăsați-o să se răcească în formă înainte de a o felia.
Dacă preferați pâine integrală în locul făinii de grâu tradiționale, puteți:
- să folosiți făină integrală, de secară sau de spelt
- amestecarea făinii jumătate și jumătate funcționează bine – de exemplu, 200 g făină de grâu și 200 g făină de secară
Pâine fără gluten fără făină și drojdie. Cum să o preparați acasă?
Pâinea fără gluten din brutărie costă adesea mult și gustul ei poate fi dezamăgitor. Din fericire, puteți face cu ușurință o pâine fără gluten acasă – și fără drojdie sau starter sourdough. Este o alternativă excelentă la pâinea tradițională, și nu doar pentru cei care evită glutenul.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 100 g iaurt
- 70 g semințe de floarea-soarelui
- 70 g semințe de chia
- 70 g semințe de in
- 50 g semințe albe de susan
- 40 g ulei de măsline
- linguriță de sare
Metoda de preparare:
- Începeți prin a pune iaurtul, uleiul, sarea și ouăle într-un recipient. Combinați totul bine cu un mixer sau cu un bici.
- Adăugați toate boabele și amestecați totul bine cu un tel.
- Tapetați o tavă de copt sau o formă cu hârtie de copt și puneți amestecul în ea.
- Coaceți pâinea timp de o oră la 160 de grade.