Neobișnuit, dar apetisant: pilaf de pește cu macrou – gust și aromă bogate

Fish pilaf este o combinație de orez sfărâmicios cu straturi delicioase de pește și mirodenii. Este ușor de gătit. Diferitele ingrediente (legume, ierburi și condimente) sunt ușor de combinat și interschimbat în acest fel de mâncare.

Odată cu apariția vremii reci, este util să o gătiți cu macrou de toamnă. După ce a câștigat grăsime, acest pește va îmbogăți felul de mâncare cu un număr mare de nutrienți necesari organismului. Vă recomandăm să alegeți orez basmati pentru acest fel de mâncare, deoarece este mai sfărâmicios, mai aromat și mai „plinuț”.

Ingrediente pentru 1 porție:

  • file de pește – 100 g;
  • morcovi și ceapă – 1/2 buc;
  • orez basmati – 50 g;
  • sare după gust.
Citeste si:  Luați un pliculeț de ceai și puneți-l în frigider. Veți uita de problema neplăcută

Umpleți orezul cu apă și lăsați-l timp de 20-30 de minute. Se toacă ceapa și morcovii. Mărarul proaspăt va fi util dacă felul de mâncare este pregătit pentru copii.

Încălziți legumele într-o tigaie în ulei vegetal timp de 3 minute. După aceea, adăugați la ele pește tăiat cu grijă, fără oase. Conținutul tigăii se înăbușă timp de 5 minute. Apoi se combină cu orezul spălat într-o cratiță.

Se adaugă apă (raportul dintre lichid și boabe este de 2:1). Acoperiți pilaful cu un capac și gătiți până când lichidul se evaporă. Luați vasul de pe foc și lăsați să stea, acoperit, timp de 5-10 minute. Acest lucru va permite aromelor să se amestece. Se servește, garnisit cu ierburi proaspete.

Citeste si:  Meniu pentru vegani: pilaf uzbec la ceaun acasă

Pilaful cu pește este considerat un fel de mâncare complet în sine. Dar îl puteți servi cu o salată de legume sau îl puteți decora cu legume pe o farfurie. Așezați aripioarele și coada peștelui din felii de roșii sau castraveți.

Bine de știut: nu fierbeți prea mult orezul. Acesta va deveni moale și își va pierde textura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *