Este mai bun decât ceaiul cu lămâie. Întărește imunitatea, așa că merită să-l beți toamna.

Toamna suntem mai predispuși la răceli. În această perioadă a anului, este o idee bună să aveți grijă de sănătatea dumneavoastră prin consumul de ceaiuri care stimulează imunitatea. Mulți oameni apelează toamna la ceaiul de lămâie. Dar noi știm rețeta pentru o băutură încălzitoare și mai bună. Ingredientul său principal este merișorul.

Merișoarele proaspete tocmai au ajuns în magazine. Le puteți găsi și în piețe. Le putem folosi pentru a prepara o băutură încălzitoare, ideală pentru toamnă și iarnă. Vedeți rețeta simplă. Descoperiți numeroasele beneficii ale consumului de ceai cu merișoare.

De ce să beți merișoare?

Afinele conțin vitaminele C, A, E, B1, B2, precum și minerale precum magneziu, fier, potasiu și fosfor. Acest produs valoros este, prin urmare, o bombă de vitamine care stimulează imunitatea și ajută la tratarea răcelii și gripei.

Citeste si:  Dulceata de pere va deveni delicatesa ta preferata: incearca reteta de casa

Pentru ce sunt bune merișoarele?

  • Aceste fructe de pădure sunt cunoscute pentru proprietățile lor care promovează sănătatea tractului urinar. Ele funcționează bine în tratamentul inflamației vezicii urinare și al uretritei.
  • În plus, acestea reduc formarea depozitelor de calciu în rinichi.
  • Afinele sunt un aliment bogat în antioxidanți saturați. Consumându-le în mod regulat, scăpăm organismul de radicalii liberi dăunători.
  • Datorită proprietăților sale antibacteriene și antiseptice, auzim tot mai des că acest fruct ajută și în cazul infecțiilor gurii și gâtului.

Rețetă pentru o băutură încălzitoare pe bază de merișoare cu aditivi

Se poate prepara o băutură încălzitoare din merișoare. Este suficient să turnați apă fierbinte peste fructe de pădure, dar este bine să îmbogățiți infuzia cu aditivi care nu numai că îi vor îmbunătăți gustul, dar vor adăuga și mai multe proprietăți de sănătate organismului nostru.
De ce ingrediente avem nevoie pentru a prepara o băutură încălzitoare pe bază de merișoare?

Citeste si:  De ce să opăriți ceapa cu apă clocotită înainte de a o găti: amintiți-vă de tehnica bucătarilor experimentați

Pentru a prepara băutura avem nevoie de:

  • 500 g merișoare proaspete
  • 1 l de apă
  • 1 portocală
  • 1 baton de scorțișoară
  • 2 lingurițe de miere
  • opțional: cuișoare, rozmarin

Pentru început, puneți merișoarele într-o cratiță și acoperiți-le cu 1 litru de apă. Se fierbe totul timp de 30 de minute.
Apoi, adăugăm în saramură portocala fără coajă tăiată felii, un baton de scorțișoară și miere. Putem adăuga și ingrediente opționale în această etapă. La final, amestecăm întregul amestec și îl turnăm în cupe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *