În timpul toamnei și iernii, imunitatea noastră este pusă la încercare. În această perioadă, este foarte important să susținem imunitatea pe mai multe niveluri. O supă aromată de usturoi ne va ajuta să ne încălzim în timpul zilelor mai reci și va aduce beneficii sănătății noastre în această perioadă. Descoperiți o rețetă simplă pentru o supă de usturoi gustoasă și sănătoasă.
Supa de usturoi este o alegere ideală pentru sezoanele de toamnă și iarnă. Se încălzește perfect și îmbunătățește imunitatea. Totul datorită ingredientului principal – usturoiul, care este considerat un antibiotic natural. Acesta are proprietăți antiinflamatoare, antiseptice și anticoagulante. În plus, usturoiul este benefic pentru buna funcționare a sistemului imunitar, calmează durerile de gât și facilitează expectorația.
În plus față de numeroasele sale proprietăți medicinale, usturoiul se distinge și prin gustul său extraordinar. Adaosul său îmbunătățește aroma multor mâncăruri și poate juca, de asemenea, un rol important în acestea. Acesta este tocmai cazul supei de usturoi, care este foarte simplu de preparat.
Puteți servi supa aromată de usturoi cu o garnitură de pâine crocantă sau crutoane cu ierburi. Veți avea nevoie de câteva ingrediente de bază pentru a o prepara.
- 2 l de orice bulion;
- brânză maturată tare;
- 100 g de brânză topită;
- 12 căței de usturoi;
- o lingură de unt omis;
- 2 cepe;
- sare și piper;
- 3-5 frunze de dafin;
- cimbru.
Se călesc usturoiul tocat mărunt și ceapa tăiată cubulețe în unt, la foc mediu. Turnați bulionul la alegere. Adăugați brânza topită, frunzele de dafin și restul condimentelor și gătiți la foc mediu timp de aproximativ 10 minute. Turnați supa în boluri mai mici și decorați cu brânză rasă maturată.
Poftă bună!