Cele mai bune murături se fac toamna. Sezonul legumelor crocante este după colț

De obicei, asociem sezonul murăturilor cu vara, dar adevărul este că putem murături pe tot parcursul anului. Astăzi avem o rețetă pentru o murătură gustoasă și foarte sănătoasă, care va fi la apogeu toamna. Puțini oameni o fac și este mai bună decât castraveții și varza.

Slovacii iubesc castraveții și în țara noastră castraveții și varza se mură în cantități mari. Uneori se mai pun și dovlecei murați, roșii murate sau, în sezon, ridichi. Cu toate acestea, puțini oameni au auzit vreodată de conopidă murată și este timpul să schimbăm asta imediat. Conopida murată are un gust mai bun decât castraveții și, spre deosebire de castraveți, este întotdeauna divin de crocantă. Rețeta de conopidă murată este banală și nu va cauza nimănui probleme, iar când buchețelele albe sunt gata, mâncați-le cu plăcere pentru a vă întări intestinul și, prin urmare, sistemul imunitar, pentru iarnă.

Citeste si:  Cum să gătești vinete în cuptor pe care nu le vei putea pune jos

Pe lângă 2 capete de conopidă veți avea nevoie de:

  • 3 litri de apă și trei linguri de sare gemă,
  • câteva crenguțe de mărar cu flori (câte una pentru fiecare recipient),
  • câțiva căței de usturoi (2 pentru fiecare borcan),
  • rădăcină de hrean (2 bucăți mici pentru fiecare borcan),
  • frunze de dafin (2 pentru fiecare borcan),
  • condiment (3 – 4 pentru fiecare borcan),
  • eventual puțin suc de la varză sau castraveți.

Iată cum să murați conopida rapid!

  1. Fierbeți borcanele și uscați-le. Acestea trebuie să fie aproape sterile, atunci cu siguranță decaparea va fi perfectă.
  2. Pregătiți saramura. Dizolvați sarea în apă și aduceți-o la fierbere. Apoi lăsați saramura să se răcească. Nu trebuie să fie rece – temperatura camerei este ideală.
  3. Împărțiți conopida în buchețele și curățați-o bine. Puteți folosi frunzele de conopidă pentru a completa supa de legume – nu merită să le aruncați.
  4. Puneți usturoiul, hreanul, condimentul și frunzele de dafin pe fundul fiecărui recipient. Apoi aranjați buchețelele de conopidă destul de strâns, turnați toată apa peste ele și puneți deasupra o crenguță de mărar rulată.
  5. Închideți bine borcanele și depozitați-le într-un loc întunecos și răcoros. După o săptămână sunt gata de consum.
Citeste si:  Luați o felie de pâine și puneți tocată pe ea - această rețetă este un adevărat succes!

Dacă nu găsiți flori de mărar, puteți folosi un buchet simplu de mărar pentru murături, pe care îl puteți obține de la orice magazin. De asemenea, puteți folosi semințe de mărar, care adaugă o aromă foarte interesantă și unică.

Varza roșie nu a fost niciodată atât de gustoasă. Ar fi bine să faceți mai multe borcane, pentru că se vor epuiza în scurt timp

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *