Descoperă cea mai veche rețetă de castraveți murați: ingredientul secret pe care strămoșii noștri îl foloseau acum trei secole!

În fiecare toamnă, preparatele de iarnă includ inevitabilele borcane de murături: castraveți, gogoși, conopidă sau varză. Dacă majoritatea rețetelor folosite astăzi sunt cât se poate de simple, la începuturile lor murăturile erau pregătite după rețete mai complexe și mai rafinate, cu ingrediente neașteptate, unele chiar exotice pentru vremea respectivă.

Rețetă de murături din secolul al XVIII-lea

Această rețetă de murături datează din anii 1700 și a fost inclusă în prima carte de bucate publicată în America, „American Cookery” de Amelia Simmons, în 1796. Murăturile aveau atunci o aromă distinctă datorită condimentelor folosite și unul dintre ingredientele vedete. că ceea ce a dat personalitate castraveților a fost ghimbirul. Împreună cu alte condimente precum nucșoara și cuișoarele, această rețetă specială își merită locul în bucătăriile moderne ale celor care vor să experimenteze gusturi din alte epoci.

Ingrediente necesare

Pentru a pregăti castraveți murați după această rețetă veche, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • – 1,4 kg de castraveți feliați (opțional)
  • – 2 cani de apa
  • – 2 cani de otet alb distilat
  • – 4 linguri sare murata
  • – 1/4 cană de zahăr alb
  • – 4 catei de usturoi
  • – 2 lingurițe de semințe de muștar
  • – 4 foi de dafin
  • – 8 capete de marar
  • – 2 nucsoara intregi
  • – 1 lingurita de amestec de boabe de piper
  • – 12 cuișoare întregi
  • – ghimbir proaspăt, tăiat în felii subțiri
Citeste si:  Aluatul de clătite va fi ca mătasea: un truc de la gospodine cu experiență pentru consistența perfectă

Metoda de preparare. Reteta pas cu pas

Începeți prin a spăla borcanele de murături și a le steriliza. Puteți face acest lucru fie în mașina de spălat vase, fie într-un cuptor preîncălzit. Spălați bine castraveții sub apă rece, apoi puneți-i într-un vas cu apă rece și câteva cuburi de gheață pentru a le menține crocante. Se lasa la racit 3-4 ore.

Într-o cratiță, amestecați apa, oțetul și sarea de murătură. Adăugați zahărul alb și amestecați energic până când sarea și zahărul sunt complet dizolvate. Continuați să amestecați compoziția și lăsați-o pe foc 5-7 minute, având grijă să nu ajungă la punctul de fierbere.

Citeste si:  Adăugarea acestui ingredient în apă și bea în fiecare dimineață este o modalitate sigură de a scăpa de grăsimea de pe burtă.

În borcane sterilizate, adăugați în fiecare borcan doi căței de usturoi, câteva semințe de muștar și o frunză de dafin. Apoi, adăugați un cap de mărar, nucșoară întreagă, felii de ghimbir, cuișoare și boabe de piper.

Turnați amestecul lichid fierbinte peste castraveți, asigurându-vă că sunt complet acoperiți. Închideți borcanele ermetic cu capace și lăsați-le la răcit. Castraveții murați astfel pregătiți pot fi păstrați peste iarnă și vor aduce un gust rafinat, cu nuanțe exotice datorită ghimbirului și nucșoarei.

Castraveții murați după această rețetă veche din secolul al XVIII-lea pot fi serviți alături de preparate tradiționale românești, precum pilaf, piure de cartofi, tocănițe sau gulaș. Aroma intensa de ghimbir si dulceata usoara a nucsoara vor transforma acest preparat intr-o surpriza placuta la orice masa.

Această rețetă este o incursiune în trecut, dar aduce o notă de rafinament și diversitate bucătăriei contemporane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *