Veți fi surprinși că acest fruct are un efect pozitiv asupra tumorilor maligne, precum și asupra hipertensiunii.

Vei fi surprins să afli despre un fruct exotic care are proprietăți extrem de benefice. Momordica este o plantă cățărătoare cu caracter de liană. Poartă numele latin Momordica charantia și face parte din familia dovleacului. Este extrem de populară în țările din Asia, America și Africa.

Fructul conține 80% apă. În 100 de grame de pulpă de fruct de momordica conține doar 15-20 de calorii. Fructul conține potasiu, zinc, seleniu, siliciu, vitaminele A, B, C, E, acid folic și acid pantotenic.

Pericarpul plantei conține uleiuri grase și caroten. Semințele de momordica conțin licopen, glicozida momordicină și haratină. În rădăcini au fost găsite saponine triterpenice.

Citeste si:  Ploșnițele de pat în ramele ferestrelor și în crăpăturile pereților: cauze și soluții

Momordica charantia provine din Africa, dar este folosită în medicina populară chineză de secole. Cercetări recente au arătat că fructele imature pot avea unele proprietăți antibiotice, anticancerigene și antivirale, potrivite în special pentru tratarea malariei, HIV și a afecțiunilor diabetice.

Utilizarea fructului de momordica este contraindicată în sarcină. De asemenea, este important să subliniem că nu trebuie consumat de mamele care alăptează, precum și de persoanele cu tensiune arterială scăzută.

Mordicata este amară la gust. Dar este valoroasă tocmai datorită gustului său amar. Acesta este motivul pentru care o puteți găsi adesea sub denumirea de „pepene amar”.

Pepenele amar se consumă atunci când fructul este verde și nu este încă copt. De obicei, se consumă după gătire. Mordicata poate fi fiartă, prăjită, coaptă sau conservată. Se fac supe din acest fruct.

Citeste si:  Cum să înțelegeți că televizorul vă urmărește și să dezactivați funcția

Ajută în cazul hipertensiunii arteriale și al problemelor digestive. Are o influență pozitivă asupra creșterii tumorilor maligne. Fructele au, de asemenea, efecte antivirale. Fructele coapte de momordica capătă o culoare roșu-portocalie, dar, așa cum am menționat mai sus, nu se consumă. Se folosesc doar fructele necoapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *