Când să sărezi apa pentru paste? „Un prieten italian a leșinat când a aflat ce făceam”

 

La prima vedere, gătitul pastelor pare a fi una dintre cele mai banale sarcini din bucătărie. Doar fierberea apei pentru ceai este mai ușoară. Cu toate acestea, se pare că se pot face multe greșeli atunci când se prepară paste. Una dintre ele se referă la adăugarea de sare. Când trebuie să fie sărată apa pentru paste? Există un moment specific în care acest lucru ar trebui făcut.

Rețetele italiene sunt un succes în întreaga lume. Sunt simple, gustoase și, de obicei, destul de rapide. Unul dintre ingredientele de bază este, desigur, pastele. Pastele sunt ceva cu care ne întâlnim în fiecare zi și am putea crede că am învățat deja toate secretele preparării lor. Dar se pare că unii oameni încă mai fac greșeli. Poate că nu sunt greșeli mari și poate că nu zguduie lumea din temelii, dar ele au un impact asupra gătitului.

Citeste si:  Cele mai bune murături se fac toamna. Sezonul legumelor crocante este după colț

O astfel de activitate care s-ar putea să nu conteze prea mult la exterior este sărarea apei pentru paste. „Când ar trebui să o faceți? Un prieten italian a leșinat când a auzit când adaug sare,” – mi-a spus una dintre colegele mele, Kate.

  • Ea a recunoscut că până acum a presărat întotdeauna sare în apa rece. Dar acesta nu este cel mai bun moment. Când să sărezi apa pentru paste? Ar trebui să se facă numai atunci când apa fierbe.

Cu toate acestea, nu este recomandabil să vă abțineți complet de la adăugarea de sare în apă. Sarea îmbunătățește gustul și aroma alimentelor. De asemenea, afectează textura și culoarea alimentelor gătite. De exemplu, sarea face pastele mai elastice și mai galbene. Prin urmare, este o idee bună să sărați apa pentru paste, deși cu moderație. Raportul ideal este de 7-10 g de sare la 100 g de paste și un litru de apă.

  • Prima regulă se aplică spaghetelor. Deoarece acestea sunt fire lungi, cel mai bine este să le puneți într-un vas cilindric înalt. Dacă nu aveți unul, nu spargeți pastele! Ruperea pastelor împiedică modul tradițional italian de a mânca, adică înfășurarea spaghetelor pe o furculiță. Astfel ele nu alunecă de pe tacâmuri și țin perfect sosul. Pur și simplu scufundați pastele spaghete în cât mai multă apă și, când s-au înmuiat după un timp, apăsați ușor restul în apă.
  • De asemenea, nu este recomandat să adăugați ulei sau ulei de măsline atunci când gătiți. Contrar aparențelor, acest lucru nu împiedică deloc lipirea pastelor. Grăsimea oricum nu se amestecă cu apa, rămâne doar la suprafață.
  • Nu trebuie să acoperiți pastele fierte cu apă rece. Acest lucru le va scăpa de stratul de amidon care le dă aspectul mătăsos și aroma. În plus, amidonul face mai ușoară combinarea pastelor cu sosul.
  • În cazul în care pastele urmează să fie adăugate la sos după ce au fost fierte, acestea trebuie să fie fierte puțin mai puțin decât indică ambalajul. Astfel, acestea vor fi mai ferme, mai al dente, astfel încât să nu devină prea moi mai târziu când sunt gătite în sos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *