În bucătăria lui Nona Iotova: Fac pui rustic fantastic

Actrița și cântăreața Nona Iotova este convinsă că tot ceea ce facem trebuie să fie făcut cu dragoste, astfel încât să aibă un gust delicios și sănătos. Nu doar în bucătărie, desigur. Altfel, în jurul aragazului ea este din nou condusă de dragoste, deși nu are prea mult timp pentru asta. Iar activitatea fizică și o dietă separată o ajută să se mențină în formă.

Nona, mănânci sănătos sau te răsfeți uneori cu alimente prăjite și dulci?

Cu siguranță, încerc să mănânc sănătos. Sunt un fan al dietei split și o urmez de ani de zile. Evit alimentele prăjite și nu am nicio afinitate pentru dulciuri. Acest lucru mă ajută să-mi mențin silueta și să mă străduiesc să duc o viață mai sănătoasă. M-am convins că zahărul, făina sau „ucigașii albi”, cum li se mai spune, sunt dăunătoare și nu are rost să le consum.

Alegeți în mod special produsele cu care gătiți și există magazine speciale din care faceți cumpărături?

Sunt un pic dezamăgită de așa-numitele magazine organice, unde totul este mai scump și nu sunt foarte sigură cât de organic este. Cu toate acestea, încerc întotdeauna să am acasă superalimente precum fructele goji, fructele acai și cacao crudă. Acestea sunt alimente al naibii de sănătoase. Dacă nu aveți timp în timpul zilei să gătiți și să mâncați sănătos și aveți nevoie de energie, faceți un amestec din aceste alimente, adăugați niște iaurt și sunteți fresh toată ziua. Mixul meu energetic de dimineață îl fac din fructe acai, maca, pudră de cacao, o lingură de miere și uneori adaug polen de albine. În rest, nu-mi cumpăr legumele din magazinele ecologice. Nu mi se par foarte bune. Pentru fructe și legume, cel mai bine este să mergi la o piață unde totul este în fața ta și proaspăt.

Citeste si:  Gelozia la bărbați și femei: de ce apare și cum să o gestionăm

Beți sucuri de fructe?

Eu mă limitez la sucuri de fructe, mai ales dimineața. Eu îmi fac unul din rodii, portocale, mere, morcovi și ghimbir. Această combinație este foarte utilă și dă energie pentru întreaga zi. Eu vin cu variații în funcție de sezon. Pot pune, de exemplu, căpșuni sau altceva ce oferă natura în acel moment.

Care fel de mâncare bulgărească este preferatul dumneavoastră?

Îmi place puiul de țară, dar așa cum m-a învățat mama să îl gătesc.

Cine te-a învățat să gătești?

Nu mă laud cu calități puternice de bucătar, dar știu câteva rețete interesante de la mama. Ea îmi dă câte o idee din când în când. Nici eu nu prea am timp să gătesc. Dar uneori îmi face plăcere să gătesc ceva mai exotic. Am găsit pe internet niște creveți în stil thailandez, care sunt foarte gustoși și ușor de preparat. Se fac într-un wok adânc. V-aș sfătui să cumpărați creveți fierți, deoarece sunt mai ușor de gătit. Voi împărtăși această rețetă cu voi.

Citeste si:  Vremea în octombrie: ANM prezice temperaturi neobișnuite pentru România, care nu s-au mai văzut de mult!

Voi cumpărați cărți de bucate?

Am pentru mama și mă inspir din ce se scrie pe internet. Important este doar să ai dorința și timpul necesar, iar mâncărurile să iasă.

Îți faci propriile experimente?

Uneori o fac. Recent am inventat o rețetă cu somon. Am luat 2 bucăți de file de somon și am rugat-o pe mama să le coacă într-un vas de cuptor. Și am luat un borcan de arabiata preparată cu roșii, usturoi, ardei, pe care am adăugat-o peste pește și a fost tentant de bună.

Credeți că dragostea unui bărbat trece prin stomac?

Nu-mi plac clișeele, dar este un fapt că bărbaților le place în general să mănânce mâncare delicioasă. Și întotdeauna îi poți surprinde plăcut. Există și bărbați care știu să gătească. Fiului meu, de exemplu, îi place să experimenteze. Și, la fel ca mine, citește pe internet și, ocazional, gătește ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *