Uită de pâinea de la brutărie. Pâinea cu iaurt bate chiar și pâinea cu aluat. Il poti prepara usor cu reteta de mai jos. Pâinea de casă nu a avut niciodată un gust atât de bun.
Pâinea cu iaurt este mai bună decât de la o brutărie
Pâinea tradițională a fost coaptă de secole pe drojdie special pregătită. Pâinea este încă unul dintre ingredientele de bază în alimentația oamenilor din întreaga lume, deși diferă ca formă și chiar ca ingrediente. Am găsit o rețetă de pâine cu iaurt și ne-am împrietenit imediat cu ea.
În primul rând, pâinea este gustoasă și, datorită iaurtului, și ușoară. Pregătirea lui, după cum veți vedea în curând, este ușoară și nu necesită mult timp. Așa că cunoașteți rețeta exactă și coaceți-o în seara asta și va fi perfect pentru micul dejun.
Foto YouTube/Rețete de familie
Iaurturi și cereale
Ingredientul principal al pâinii este, desigur, iaurtul. Veți avea nevoie de cel natural. În afară de aceasta, pâinea conține și cereale și alte câteva ingrediente. Le veți găsi pe toate în lista de mai jos. Fotografiile care ilustrează pregătirea vin de pe canal Rețete de familiepe care le găsiți pe YouTube.
Ingrediente:
- 1 ½ cană de iaurt natural
- 2 ouă
- 3 căni de fulgi de ovăz
- 1 cană de nuci
- 1 lingura de seminte de dovleac
- 1 lingura de seminte de floarea soarelui
- 1 lingura de praf de copt
- 1 lingurita de sare
- susan
Pâine cu iaurt – rețetă
Începeți prin a turna fulgi de ovăz într-un castron. Adăugați ouăle și amestecați ingredientele. Apoi adăugați sare și iaurt. Se amestecă ingredientele până se omogenizează.
Tocați mărunt nucile și turnați-le într-un bol împreună cu semințele de dovleac și semințele de floarea soarelui. Adăugați praful de copt și amestecați ingredientele pentru a obține un aluat fin.
Tapetați o tavă dreptunghiulară cu hârtie de copt. Turnați aluatul în el și întindeți-l uniform. Decorați blatul cu semințe de susan. Coaceți pâinea în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 35 de minute. Dupa ce s-a racit, se taie felii si se serveste la micul dejun.