Puteți folosi în continuare plicul de ceai folosit. Absoarbe mirosurile, spala vase si respinge soarecii

Îți pregătești ceaiul de dimineață în fiecare zi și arunci fără minte plicul de ceai folosit la gunoi? Faci o greseala! Avem câteva sfaturi pentru tine, cum îl poți folosi din nou. Absoarbe mirosurile din frigider si pantofi, spala geamurile si vasele sau respinge rozatoarele. Și la sfârșit aruncați-l în compost, dar numai dacă este o pungă de hârtie. Sacii cu fibre artificiale nu se descompun în compost.

Pliculețe de ceai și prin asta ne referim la pliculețe cu ceai adevărat, nu ceai de fructe, nu le aruncați niciodată. Încă vă pot servi bine.

Când să folosiți un pliculeț de ceai încă umed

Puteți folosi un pliculeț de ceai proaspăt folosit, încă umed, ca cataplasmă pentru pleoapele umflate sau înțepăturile de țânțari. Mai intai tineti punga o vreme sub apa rece sau lasati-o sa se raceasca in frigider, apoi aplicati-o pe zonele afectate. Ceaiul va ajuta la eliminarea roșeață, iritație și umflare. În același mod, o compresă de ceai îndepărtează și cearcănele de sub ochi.

  • Pungile încă umede vă pot elimina chiar mirosul de pe mâini dacă aveți, de exemplu, ceapă sau usturoi curățați.

Ceaiul spală ferestrele și vasele fără substanțe chimice

  • Adăugați pliculețele de ceai de seară în vasele murdare din chiuvetă și umpleți cu apă. Dimineața, doar clătiți și uscați vasele. Desigur, acestea nu sunt oale coapte și foarte grase de la prânz, ci doar farfurii, tacâmuri sau căni.

Absoarbe mirosurile din frigider și din pantofi

  • Puneți plicul de ceai folosit și uscat în frigider. Acest lucru va scăpa de mirosurile neplăcute, iar punga va absorbi și excesul de umiditate.
  • Ceaiul va funcționa la fel de bine în pantofi. Dacă simți că pantofii tăi nu fac mare lucru pentru a îmbunătăți mirosul casei tale după ce i-ai pus în pantofi, pune în ei un pliculeț de ceai uzat și uscat. Veți vedea, veți simți de fapt schimbarea!

Se spune că mirosul de ceai respinge chiar și rozătoarele. Dacă simțiți că un șoarece alergă în bucătărie noaptea, puneți câteva pliculețe de ceai uzate în cameră.

Ceaiul ar trebui să ajungă în compost, dar…

Fiecare plic de ceai ar trebui să ajungă în cele din urmă în bio-deșeuri, într-un compostor sau, dacă aveți opțiune, direct în compost. Cu toate acestea, acesta este doar un mit foarte răspândit… Foarte puține mărci de ceai vrac folosesc de fapt pungi de celuloză 100% care se vor descompune în compost. Acestea sunt în mare parte pungi cu un amestec de fibre artificiale, de care pur și simplu nu poți scăpa în compost.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *