Acest hobby util vă ajută să rămâneți tânăr și elimină pofta de entuziasm

Canalul TV științific și educațional despre sănătate și medicină „Doctor” a vorbit despre avantajele colecționări.

„5 motive pentru care colecționarea este departe de a fi un hobby inutil.

1. Rămâi tânăr

Colectarea de obiecte care îți amintesc de copilărie (de exemplu, păpuși, mașini, fluturi) te ține tânăr. Psihologii văd acest lucru ca pe un act de vindecare a copilului interior care crește stima de sine, iar oamenii de știință notează că proprietarii acestui hobby au o capacitate mai bună de a forma conexiuni neuronale decât semenii lor.

2. Satisface-ti pofta de entuziasm

Jucătorii pasionați își pot rupe obiceiul prost cufundându-se într-o comunitate de colecționari. Emoția de a căuta un articol nou într-o colecție folosește aceleași zone ale creierului ca și jocul într-un cazinou.

3. Un sentiment de apartenență și combaterea gândurilor suicidare

Odată ajuns într-o societate de colecționari, persoanele cu depresie severă au de câteva ori mai puține șanse să-și exprime gânduri sinucigașe: o societate de oameni cu gânduri asemănătoare implicate pasiv într-o cauză comună poate chiar da sens vieții.

4. „Obiective reflexe”

În 1916, IP Pavlov a combinat colectarea de orice în conceptul de „Reflex de obiectiv” – adică dorința de a primi un obiect enervant (care solicită în mod constant atenție). Dorința de a colecta este responsabilă pentru structurile cortexului cerebral, care pot fi „personalizate” în beneficiul tău: un colecționar în copilărie este o persoană intenționată și un lider la vârsta adultă.

5. Einstein – crede

Albert Einstein însuși a remarcat că colecționarea este unul dintre cele mai bune hobby-uri. În opinia sa, filatelia este o recreere activă în care o persoană este distrasă de la munca intelectuală, dar, în același timp, creierul său funcționează chiar mai activ decât în ​​timpul sarcinilor intelectuale zilnice”, notează „Doctorul”.

Acest hobby util vă ajută să rămâneți tânăr și elimină pofta de entuziasm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *