Cum să curățați cusăturile dintre plăci – life hacks Styler

Sodă și apă

Pentru a curăța rosturile dintre plăci de murdărie și resturi de zi cu zi, amestecați două părți bicarbonat de sodiu cu o parte apă. Aplicați pasta pe suprafață folosind o periuță de dinți veche.

Așteptați câteva minute, apoi ștergeți cusăturile de pe produs, clătiți cu apă și uscați cu o cârpă curată.

Sifon și oțet

Pentru a scăpa de petele de pe cusăturile de gresie, se recomandă amestecarea a două părți de bicarbonat de sodiu cu o parte de oțet.

Aplicați o cantitate mică de pastă într-o zonă neobservată pentru a vă asigura că oțetul acid nu dăunează plăcii.

Lăsați pasta pe chit câteva minute, apoi ștergeți toate rosturile dintre plăci. Clătiți suprafața cu apă curată și așteptați până se usucă.

Peroxid de hidrogen

Peroxidul de hidrogen este un detergent natural puternic care poate combate eficient petele persistente și poate dezinfecta suprafețele.

Pentru a curăța cusăturile dintre plăci cu peroxid, amestecați părți egale de peroxid de hidrogen și apă, aplicați pe suprafață și lăsați produsul timp de aproximativ 15 minute.

Frecați ușor cusăturile plăcilor și clătiți bine produsul. Este important să vă protejați mâinile și ochii atunci când utilizați peroxid de hidrogen și să evitați utilizarea acestuia pe plăci colorate, deoarece poate provoca albire.

Bicarbonat de sodiu și peroxid de hidrogen

Dacă aveți plăci aspre, amestecați două părți bicarbonat de sodiu cu o parte peroxid de hidrogen. Aplicați pasta pe rosturile plăcilor, frecați ușor suprafața cu o periuță de dinți veche și așteptați aproximativ 15 minute.

După aceea, spălați rosturile plăcilor, spălând detergentul rămas.

Suc de lamaie

Sucul de lămâie nu este doar un plus la băuturi, ci și un instrument eficient pentru curățarea plăcilor și a cusăturilor dintre ele. Pur și simplu amestecați sucul de lămâie cu apă și aplicați pe suprafață.

Lăsați câteva minute, frecați ușor cusăturile plăcilor cu o perie moale și spălați produsul cu apă. Această metodă este utilă în special pentru îndepărtarea reziduurilor de săpun.

Detergent, sifon și peroxid

Această metodă necesită bicarbonat de sodiu, lichid de spălat vase și peroxid de hidrogen. Se amestecă 1 lingură. l. lichid de spălat vase cu 1/2 cană de bicarbonat de sodiu și 1/4 cană de peroxid de hidrogen.

9

Puteți curăța faianta și cusăturile dintre ea cu sifon (foto ilustrativă: Freepik)

Aplicați soluția pe cusăturile plăcilor și lăsați timp de 5-10 minute. Apoi folosiți o perie pentru a curăța cusăturile. Clătiți cu apă rece și repetați după cum este necesar.

Sare

Sarea este un agent eficient în uciderea organismelor unicelulare, cum ar fi bacteriile și mucegaiul, deoarece le deshidratează. Capacitatea sării de a ucide bacteriile este utilă și pentru curățarea plăcilor și a rosturilor de plăci.

Pentru a folosi sare ca soluție de curățare, pur și simplu umezi suprafața murdară sau șterge-o cu o cârpă umedă, apoi stropește suprafața cu sare.

Folosiți o perie pentru a freca cu sare în rosturile dintre plăci. Lăsați sarea peste noapte și dimineața clătiți suprafața cu apă pentru a îndepărta sarea și murdăria.

Soluție pentru apă de gură

Cu proprietățile sale antimicrobiene puternice, apa de gură ajută la uciderea bacteriilor și germenilor de pe podea, menținând-o proaspătă. Pentru a curăța cusăturile dintre plăci cu un agent de clătire, trebuie să aplicați o cantitate mică de lichid pe suprafața murdară și să frecați ușor cusăturile cu o perie moale.

Cu toate acestea, este important de reținut că acest agent de curățare nu poate fi utilizat pe podelele din lemn, deoarece conținutul de alcool din agentul de clătire poate deteriora stratul de acoperire.

Vapor

Aceasta este una dintre cele mai simple moduri de a ucide bacteriile. Cu toate acestea, cel mai bine este să turnați apă distilată în aparatul de curățat cu abur. În aproximativ cinci minute, dispozitivul încălzește apa și creează presiune, după care trebuie să direcționați duza către zona pe care doriți să o curățați.

Fii atent totusi! Aburul fierbinte poate arde, așa că nu umpleți excesiv unitatea, asigurați-vă că totul este bine închis și asigurat și nu direcționați aburul spre altceva decât suprafața pe care doriți să o curățați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *