Consumatori de energie: 4 alimente populare care iau multă energie din organism

Dacă mănânci o dietă echilibrată, dormi suficient, dar totuși te simți obosit în mod constant, motivul poate fi în dieta ta. Evitând anumite alimente, poți avea mult mai multă energie pe tot parcursul zilei.

S-ar putea să fii surprins, dar alimentația îți afectează nivelul de energie mai mult decât crezi. Pe lângă activitatea fizică și somnul suficient, nivelul tău de energie este strâns legat de alimentele pe care le consumi. Alimentele sănătoase oferă combustibil mușchilor, nervilor și creierului. Dacă mănânci alimente greșite, vei obosi repede.

Carne procesata

Şunca, cârnaţii şi baconul sunt o povară uriaşă pentru organism. Trebuie să cheltuiască multă energie pentru a digera carnea afumată sau uscată. Prin urmare, dacă consumați în mod regulat astfel de alimente în cantități mari, nu vă mirați că nu aveți suficientă energie pentru nimic.

Prea mulți carbohidrați

Carbohidrații sunt una dintre cele mai importante surse de energie, cu toate acestea, ar trebui să fie carbohidrați complecși din cereale integrale și legume, și nu săpați de energie precum făina albă și zahărul alb.

Alcool

Alcoolul nu numai că fură organismul de energie, dar inhibă și arderea grăsimilor. De asemenea, vă împiedică să dormiți noaptea, deoarece alcoolul rezidual din sânge are un efect stimulant. În plus, băuturile alcoolice te deshidratează, obosindu-te și mai mult.

Zahăr și alte dulciuri

Ursuleții de gumă, sifonul și alte alimente și băuturi dulci au multe efecte negative asupra organismului. Zahărul alb, de exemplu, te face lent, slab și obosit.

Cu cât mâncarea este mai ușor de digerat, cu atât te simți mai bine după aceea. Acesta este motivul pentru care ar trebui să consumați mai multe alimente vegetale și produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi. În acest fel, corpul tău trebuie să lucreze mai puțin pentru a digera și vei fi mai energic.

Cum să fii mai puțin obosit?

Mănâncă sănătos. Mâncatul regulat vă menține nivelul de zahăr din sânge constant. Un mic dejun sănătos cu carbohidrați complecși, proteine ​​și ceva grăsimi este ideal – fulgii de ovăz, fructele de pădure, câteva nuci și iaurtul, de exemplu, sunt un bun început de zi. În plus, o ceașcă de ceai verde vă va oferi mai multă putere și concentrare.

Faceți exerciții regulate. Nu trebuie să devii un atlet profesionist, dar fiecare antrenament îmbunătățește alimentarea cu energie a celulelor tale. În acest fel, exercițiul te face mai alert și mai productiv pe termen lung, chiar și în afara sălii de sport.

Acordați atenție somnului sănătos. Adulții au nevoie de obicei de șapte până la opt ore de somn pentru ca organismul să funcționeze optim. Cercetările au arătat că persoanele cu tulburări de somn profund sunt mai puțin capabile să învețe. De aceea este important să dedicați suficient timp unui somn sănătos. Apropo, un pui de somn de 20 de minute în timpul zilei poate compensa deficitul de energie.

Acest material are doar scop informativ și nu conține sfaturi care vă pot afecta sănătatea. Dacă aveți probleme, contactați un specialist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *