Acest lapte normalizează nivelul zahărului din sânge și îmbunătățește memoria. Se recomandă să beți dimineața după un pahar cu apă

Laptele de ovăz este util nu numai pentru persoanele supraponderale, ci și pentru persoanele slabe. Accelerează ușor peristaltismul intestinal, rezultând o detoxifiere blândă și ușoară a întregului organism.

Ordinea în intestine este cheia microflorei sănătoase. Datorită acestui fapt, pielea întregului corp este întinerită, strânsă și curățată.

Laptele de ovăz normalizează nivelul zahărului din sânge și îmbunătățește memoria. Această băutură este recomandată a fi consumată dimineața după un pahar cu apă.

Pe stomacul gol, efectul de vindecare pentru organism va fi mult mai puternic. Iată mai multe lucruri despre laptele de ovăz:

Întrebarea „Care este mai bine – lapte vegetal sau lapte de vacă?” rămâne deschisă. Fără îndoială, analogul de ovăz va fi util persoanelor cu intoleranță la lactoză.

Citeste si:  Cele mai bune murături se fac toamna. Sezonul legumelor crocante este după colț

Pentru iubitorii de latte sau cappuccino, această băutură va servi ca o alternativă gustoasă, cu conținut scăzut de calorii și cu conținut scăzut de grăsimi.

Unii sportivi le place să bea această băutură pentru a restabili puterea.

În analogii cumpărați din magazin, pe lângă ingredientul principal, produsul conține mulți aditivi nocivi: sare, arome, uleiuri, compuși chimici. Laptele natural de ovăz conține doar ovăz și apă. Pentru proprietăți de vindecare maxime, este important să preparați laptele nu din fulgi, ci din ovăz fără coajă. Cojile de ovaz contin multe vitamine si microelemente de care organismul are nevoie.

Există o rețetă foarte simplă pentru a face lapte de ovăz acasă.

  1. Luați ovăz fără coajă în coajă (150 g) și apă de băut (800 ml).
  2. Îndepărtați orice resturi mici de pe ovăz și clătiți sub jet de apă.
  3. Se toarnă într-un borcan de sticlă de un litru sau jumătate. Umpleți cu apă de băut și acoperiți cu un capac sau tifon. Ascundeți-vă într-un loc întunecat sau acoperiți cu un prosop.
  4. Se lasa cel putin 12 ore la temperatura camerei. Dacă este posibil, este mai bine să înmuiați ovăzul timp de 20 de ore sau o zi. Apoi turnați acest amestec într-un blender și amestecați până la omogenizare.
  5. Se toarnă amestecul rezultat printr-o pânză de brânză sau o sită. Laptele integral de ovăz este gata! A se păstra la frigider pentru maximum două-trei zile.
  6. Puteți adăuga miere sau curmale pentru gust, dar acest lucru nu este recomandat. Combinația de fructoză și amidon nu are un efect foarte benefic asupra organismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *