Românii au găsit o utilizare ingenioasă pentru hârtie de copt!

Folosirea hârtiei de pergament în casă are mult mai multă varietate decât vă puteți imagina. Poate că astăzi vă vom oferi câteva sfaturi pe care le puteți folosi în propria bucătărie.

Gata cu curățarea enervantă a prăjitorului de pâine

Hârtia de copt este un instrument excelent dacă aveți un prăjitor de pâine acasă. Știi cât de enervant este să cureți brânza vărsată din pâinea prăjită sau prăjită. În plus, puteți deteriora prăjitorul de pâine, de exemplu, zgâriind suprafața acestuia. Dacă tapetați prăjitorul de pâine cu hârtie de copt înainte de coacere, îl puteți scoate pur și simplu și îl aruncați – și nu va trebui să vă faceți griji cu privire la curățare.

Împachetați gustări în el

Este posibil să nu vă simțiți confortabil să vă împachetați gustările în șervețele, care se udă adesea și se lipesc de mâncare. În mod similar, multor oameni se tem să învelească alimentele în folie de aluminiu. În ambele cazuri, hârtia de copt vă poate ajuta – nu ezitați să vă înfășurați gustările în ea.

Acest truc vă va ajuta și la cuptor. Din nou, este util dacă nu doriți să coaceți carne, pește, brânză sau legume în folie. Hârtia de copt o va înlocui – și în unele cazuri este chiar mai bună. Peștele preparat în hârtie de copt precum pergamentul va fi absolut delicios.

Protecție pe o placă de tăiat din lemn

Știți că, de exemplu, tăierea cărnii crude pe o placă de tăiat din lemn poate fi o problemă – nu este ușor de spălat, iar după spălare pot rămâne unele bacterii sau murdărie microscopică în tablă. Acest lucru poate fi evitat împachetându-l în hârtie de copt, care este apoi folosită pentru feliere. La fel ca în cazul unui prăjitor de pâine, vă scutiți de osteneala spălării și curățării, pur și simplu aruncați hârtia de copt.

Ai grijă la ondularea hârtiei

Hârtia de copt poate face mizerie pe o foaie de copt sau în formele de copt dacă se ondulează. Acest lucru poate fi prevenit cu ușurință – doar umeziți-l puțin. Câteva picături de apă vor face minuni!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *