Apăsați două butoane pe mașina de spălat: nu toate gospodinele știu acest truc despre modul de autocurățare

Aparatele electrocasnice moderne sunt concepute pentru a face viața unei persoane mai ușoară și pentru a economisi timp. Mașinile de spălat nu fac excepție – au simplificat foarte mult procesul de spălare și l-au făcut mai igienic. Cu toate acestea, pentru ca mașina de spălat să funcționeze pentru o lungă perioadă de timp și în mod corespunzător, este necesar să o îngrijești corespunzător.

 

Un aspect important al îngrijirii este utilizarea regulată a unui regim de auto-curățare. Acest mod trece adesea neobservat de mulți utilizatori, deși rolul său în menținerea curățeniei și prelungirea duratei de viață a echipamentelor nu poate fi supraestimat. În acest articol, vom analiza cum să activați funcția de autocurățare și de ce este atât de important să vă mențineți mașina de spălat să funcționeze fără probleme.

În primul rândmodul de autocurățare ajută la curățarea mașinii de spălat de mucegaiul acumulat și de mirosurile neplăcute rezultate din funcționarea acesteia.

În al doilea rândpentru a activa acest mod trebuie să apăsați două butoane specifice de pe panoul de control. De obicei, acestea sunt butoane numite „Călcare ușoară” și „Spălare intensivă”, dar denumirile pot varia în funcție de modelul echipamentului.

În al treilea rândse recomandă să rulați modul de autocurățare cel puțin o dată pe lună. Acest lucru va menține mașina de spălat perfect curată. În același timp, este important să nu încărcați lucruri în tambur sau să nu turnați pulbere în compartimentul pentru detergent – doar selectați butoanele necesare și apăsați butonul de pornire.

Patruleao metodă alternativă de curățare a mașinii de spălat este să folosești oțet. Pentru a face acest lucru, trebuie să turnați 2 pahare de oțet în compartimentul pentru detergent și să rulați un ciclu de spălare cu o temperatură de cel puțin 60 de grade Celsius, în timp ce tamburul trebuie să fie gol.

Utilizarea regulată a modului de autocurățare în mașina de spălat este cheia funcționării sale pe termen lung și fără cusur. Acest proces simplu nu numai că va elimina aparatele dumneavoastră de mucegai și mirosuri neplăcute, dar le va prelungi și durata de viață. Nu ignora această funcție – acordă atenția cuvenită curățeniei și igienei mașinii tale de spălat rufe și te va încânta cu o calitate impecabilă a spălării mulți ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *