Acest „fruct divin” salvează inima. Români încă nu știu, dar poți cumpăra cu ușurință

Kaki, numit și curmal, este un fruct rar consumat în Romania, dar este disponibil în multe supermarketuri respectabile. Are multe proprietăți de sănătate și, mai presus de toate, este deosebit de benefică pentru funcționarea inimii.

Kaki este un fruct de copac din familia Kaki Diospyroscel mai adesea plante Diospyros kakicare se cultivă special pentru aceste fructe. Kaki sunt chemați mai des curmal japonez iar majoritatea romanilor cunosc probabil această gustare sub acest nume. Curmalul este denumit și o „fructul divin”. De ce? Desigur, este vorba despre beneficiile surprinzător de mari ale acestei delicatese chinezești pentru sănătate. Majoritatea fructelor kaki consumate în lume provin din Asia de Est. Poate peste un miliard de chinezi să greșească?

Fructul kaki este sănătos și gustos

Fructul kaki este sănătos și gustos
Fot: Pexels

JCe proprietăți de sănătate are curmalul? „Fructul divin” este extrem de sănătos și protejează organismul împotriva multor boli. Reglează funcționarea organismului și va fi util mai ales persoanelor care au probleme cu inima, în special cu colesterol rău, care înfundă vasele coronare. Verificați informații despre fructele kaki. De unde să le cumpăr?

Fructe kaki, adică curmal. Proprietăți nutriționale și beneficii pentru sănătate

Curmalul este un fruct asiatic, cultivat mai ales în China, dar și în Coreea de Sud și Japonia. Câștigă popularitate în Europa, de exemplu în Italia, dar și în America de Sud. De asemenea, puteți cumpăra „Fructul divin” în Românii în supermarketuri și hipermarketuri bune, dar români evită acest fruct. De ce? Datorită conștientizării scăzute a valorilor sănătățiiadică la fel ca în cazul minikiwi.

Beneficiile pentru sănătate ale consumului de curmali

Beneficiile pentru sănătate ale consumului de curmali
Fot: Pexels

Curmalul este considerat unul dintre cele mai sănătoase fructe din lume. Conține fier, potasiu, fosfor, mangan și vitaminele A și C. De asemenea, merită să acordați atenție beta-carotenului, licopenului, fibrelor și polifenolilor. În concluzie, nutrienți din fructele kaki la:

  • fier
  • potasiu
  • mangan
  • fosfor
  • vitamina A
  • vitamina B
  • beta-caroten
  • licopen
  • fibră
  • polifenoli
Valorile nutriționale ale fructelor kaki

Valorile nutriționale ale fructelor kaki
Fotografie: Pexels

Carotenoizii sunt compuși care sunt important în buna funcționare a ochilor noștri. Consumul lor frecvent ne ascuți vederea.

Curmal pentru pierderea în greutate. Fructul kaki ajută la inima

În plus, curmalul este o alegere excelentă pentru persoanele care încearcă să slăbească, deoarece este o sursă de fibre și stimulează metabolismul. Fibrele îmbunătățesc mișcările peristaltice intestinale și ajută la buna funcționare a sistemului digestiv. Includerea acestui ingredient în dieta ta va ajuta la reglarea mișcărilor intestinale. Există constipație dăunătoare sănătății și poate duce la o deteriorare suplimentară a stării.

Curmalul salvează inima

Curmalul salvează inima
Fotografie: Pexels

În mod crucial, curmalul scade nivelul de colesterol din organism. Reduce trigliceridele și peroxizii lipidici, care sunt dăunătoare sănătății și pot însemna mai târziu probleme cardiace. Consumul regulat de fructe kaki scade tensiunea arterială, iar beta-carotenul ajută la menținerea nivelului stabil de zahăr din sânge. Acest lucru reduce riscul de a dezvolta diabet. Valorile de sănătate ale curmalului au fost discutate, printre altele: în revista științifică „EXCLI Journal”.

Curmal japonez

Curmal japonez
Picior: Pexels

Merită să includeți curmalul în dietă pentru că este un fruct gustos și dulce, dar cu o notă de acrișor. Pielea unui curmal copt este portocaliesubțire și strălucitoare, iar fructul este moale și asemănător prunei. Aceasta este o idee grozavă pentru o gustare sănătoasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *