Când încerci această tartină, vei cădea de pe sanie. Ingredientul principal este dovlecelul

Consumul de sandvișuri este foarte popular și toată lumea le place foarte mult. Uneori, însă, chiar și preparatele tartinabile clasice sau garniturile pentru sandvișuri pot deveni plictisitoare. Dacă și tu te simți plictisit în acest sens, această rețetă va schimba complet asta. Această tartinadă este făcută din legume pe care nici nu te-ai gândi să le folosești în acest fel.

Cauți o idee pentru un mic dejun gustos și sănătos, a cărui preparare nu este dificilă sau consumatoare de timp?
Foto: shutterstock

Cauți o idee pentru un mic dejun gustos și sănătos, a cărui preparare nu este dificilă sau consumatoare de timp? Ce zici de ceva ce nu poți găsi pe rafturile magazinelor și care va adăuga o aromă unică sandvișurilor tale de dimineață? Mulți oameni caută soluții culinare noi și interesante pentru a-și îmbogăți mesele de zi cu zi. Dacă îți place să experimentezi în bucătărie, această rețetă este pentru tine. Este o combinație perfectă de preparare simplă și arome interesante care îți vor face micul dejun special.

Citeste si:  Am învățat această rețetă simplă de pâine de la bunica mea. Se amestecă fulgii de ovăz cu iaurt și se dau la cuptor. Se dovedește mai gustos decât cele mai bune brutării
Mulți oameni caută soluții culinare noi și interesante pentru a-și îmbogăți mesele de zi cu zi.
Foto: Shutterstock

Acesta este un mod nou și fără precedent de a folosi dovlecelul clasic – puteți face un sandviș gustos din el. O astfel de tartinatie nu este doar sanatoasa, ci si plina de arome care iti vor surprinde papilele gustative. Pregătirea lui acasă este rapidă și ușoară, iar rezultatul final va depăși cu siguranță ceea ce poți găsi în magazin.

Reteta tartinata de sandvici cu dovlecel

Ingrediente:

  • 2 dovlecei de mărime medie
  • ceapă
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • lingură de suc de lămâie
  • 2 linguri de iaurt natural sau grecesc
  • sare si piper dupa gust
  • lingurita de oregano uscat
  • lingurita de busuioc uscat
Citeste si:  Tot ce trebuie să faci este să iei o felie de pâine și să pui tocată pe ea - această rețetă este un adevărat succes!

Mod de preparare:

  1. Spălați, curățați și radeți dovlecelul pe răzătoarea mare. Scurgeți excesul de apă. Curățați și tăiați mărunt ceapa și usturoiul.
  2. Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie, se adauga ceapa si se caleste pana devine translucida. Se adauga apoi usturoiul si se prajeste inca un minut, avand grija sa nu-l arda.
  3. După acest timp, adăugați dovlecelul ras în tigaie și prăjiți-l la foc mic aproximativ 10 minute, până se înmoaie și se evaporă surplusul de apă.
  4. Se condimentează cu sare, piper, oregano și busuioc. Se amestecă și se lasă deoparte să se răcească.
  5. Când amestecul s-a răcit, transferați-l într-un bol, adăugați suc de lămâie și iaurt. Se amestecă bine.
  6. Păstrați produsul tartinat la frigider. Se potrivește bine cu pâinea proaspătă, ca alternativă gustoasă și sănătoasă la tartinele clasice pentru sandvici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *