Orice fel de mâncare din lume poate fi pregătit astfel încât să nu existe carne în el, dar toată culoarea și gustul sunt păstrate. Pentru a verifica acest lucru, vă sugerăm să încercați pilaf uzbec după o rețetă pentru vegani și vegetarieni la ceaun.
Ingrediente:
- ceapa – 1 buc.;
- morcovi – 2 buc.;
- orez – 400 g;
- ulei vegetal – 3 linguri. l.;
- usturoi – 6 catei;
- arpaș uscat – 1/2 linguriță. l.;
- semințe de coriandru – 1/2 linguriță;
- zira – 1 linguriță;
- sare – după gust.
- Tăiați ceapa cubulețe mici și prăjiți în ulei vegetal într-un ceaun preîncălzit până devine transparent.
- Adăugați morcovi tăiați fâșii, amestecați și prăjiți timp de un sfert de oră.
- Se toarnă coriandru și chimen într-un mojar, se adaugă arpaș și căței de usturoi necurățați la ceaun.
- Se prăjește, amestecând, 5 minute.
- Puneți orezul uscat într-un ceaun, amestecați cu legume și condimente, prăjiți timp de 5-7 minute, apoi adăugați apă, astfel încât să acopere cerealele cu 1,5 cm.
- Se aduce la fierbere, se reduce focul și se ține acoperit timp de 25 de minute.
Conținut caloric la 100 g: 114,7 kcal.
Timp de gătire: 1 oră.