Meniu pentru vegani: pilaf uzbec la ceaun acasă

Orice fel de mâncare din lume poate fi pregătit astfel încât să nu existe carne în el, dar toată culoarea și gustul sunt păstrate. Pentru a verifica acest lucru, vă sugerăm să încercați pilaf uzbec după o rețetă pentru vegani și vegetarieni la ceaun.

Ingrediente:

  • ceapa – 1 buc.;
  • morcovi – 2 buc.;
  • orez – 400 g;
  • ulei vegetal – 3 linguri. l.;
  • usturoi – 6 catei;
  • arpaș uscat – 1/2 linguriță. l.;
  • semințe de coriandru – 1/2 linguriță;
  • zira – 1 linguriță;
  • sare – după gust.
  1. Tăiați ceapa cubulețe mici și prăjiți în ulei vegetal într-un ceaun preîncălzit până devine transparent.
  2. Adăugați morcovi tăiați fâșii, amestecați și prăjiți timp de un sfert de oră.
  3. Se toarnă coriandru și chimen într-un mojar, se adaugă arpaș și căței de usturoi necurățați la ceaun.
  4. Se prăjește, amestecând, 5 minute.
  5. Puneți orezul uscat într-un ceaun, amestecați cu legume și condimente, prăjiți timp de 5-7 minute, apoi adăugați apă, astfel încât să acopere cerealele cu 1,5 cm.
  6. Se aduce la fierbere, se reduce focul și se ține acoperit timp de 25 de minute.
Citeste si:  Terciul de mei se va topi în gură fără nicio urmă de amărăciune: o metodă simplă de gătit pentru un rezultat uimitor

Conținut caloric la 100 g: 114,7 kcal.
Timp de gătire: 1 oră.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *