Rulada luxuriantă cu gem: o rețetă simplă fără praf de copt!

ingrediente

  • 4 ouă
  • 100 g zahăr + 1 linguriță pentru presărat pe prosop
  • 130 g făină
  • Esență de vanilie
  • Gem sau dulceață
  • Zahăr pudră
  • Ulei de floarea-soarelui pentru uns hârtia de copt

Cum se face

  • Încinge cuptorul la 190 de grade.
  • Spargeți ouăle într-un castron suficient de mare. Adaugam un praf de sare si le batem cu mixerul electric cam 2-3 minute, apoi incorporam treptat zaharul si vanilia, cam o lingura punem noi, si mai batem cateva minute, pana creste in volum.
  • Cernem faina deasupra. Amestecam cu telul, cu miscari in sus si in jos, astfel incat sa ramana cat mai mult aer inglobat in compozitia ruloului.
  • Se toarna amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei sau unt, dupa bunul plac, si se niveleaza usor. Se da la cuptor pentru 13-15 minute, se incalzeste sus si jos.
  • Imediat ce scoateți blatul din cuptor, întoarceți-l pe un șervețel de bumbac stropit cu zahăr, așa cum am făcut în videoclip. Scoateți hârtia de copt și întindeți. Se lasa sa se raceasca 30 de minute.
  • Apoi se întinde blatul și se întinde cu dulceața sau dulceața preferată, am folosit o dulceață de afine confiate, se întinde din nou și se dă la frigider 2 ore. Pudrați cu zahăr înainte de a tăia ruloul de dulceață în felii potrivit de groase. Pofta buna si tie!
Citeste si:  Rețetă de castraveți murați de la 1800: Trei ingrediente surprinzătoare pentru a îmbunătăți aroma și textura castraveților!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *